Seuratalolle huovuttamaan

Huovutustöitä.

Valkeakoski-opiston huovutuksen lyhytkurssi kokoontuu Luopioisten seuratalolla keskiviikkona 1.10. klo 18–21, lauantaina 11.10. klo 9–15 ja sunnuntaina 12.10 klo 10–15. Kurssin opettajana toimii Ritva Forsvik.

Kurssilla tulee tutuksi perinteinen suomenlampaanvillan huovutus, valmistamme töppösiä, hattuja, kintaita tai vaikkapa pikku nallen. Ohuesta sifongista ja merinovillalevystä rullaillaan hienoja taipuisia huiveja. Valmiista merinolevystä saa huovutettua huivin, kaitaliinan tai vaikkapa vaatetuskankaan. Vapaalankavanutuksessa asetellaan villalankoja lakanan päälle, paketti kasataan, ja pesukone hoitaa huovutuksen.

Uudet materiaalit, kuten neulattu merinovillalevy, helpottavat työtä ja tuovat uusia käyttömahdollisuuksia ohuuden, taipuisuuden ja pehmeyden ansiosta. Kaikki huovutuksen tekniikat ovat helppoja ja kurssi soveltuu sekä huovutuksen vasta-alkajille että aiemmin huovuttaneille.

Pikaiset ilmoittautumiset opiston toimistoon tai www.valkeakoski.fi/Valkeakoski-opisto > opetus ja koulutus > valkeakoski-opisto.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?