Alatalo ehdottaa rahaa Pälkäneen ja Luopioisten teille

Kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk) ehdottaa talousarvioaloitteessaan valtion ensi vuoden budjettiin määrärahaa Pälkäneen Kyllön liittymän porrastamiseen sekä Luopioinen-Rautajärvi-maantien rakenteen parantamiseen.

Kyllön liittymän kustannuksiksi on arvioitu 1,2 miljoonaa euroa ja Luopioinen-Rautajärvi-maantien 650 000 euroa.

Alatalo jätti torstaina talousarvioaloitteen myös koskien valtatie 12:lla olevaa Luopioistentien liittymää Pälkäneellä. Liittymän kohentaminen mahdollistaa uutta maankäyttöä ja parantaa liikenneturvallisuutta. Kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa.

Hänen mielestään hallituksen perusväylänpidon 100 miljoonan euron säästöt tarkoittaisivat Pirkanmaalla sitä, että vuonna 2015 ei rahoitusta riittäisi lainkaan uuteen päällystysurakkaan. Päällysteiden korjauksia tehtäisiin ainoastaan paikkaus- ja uusiopäällysteurakassa.

– Vaikka osa tuosta säästöstä palautettaisiin ja uusi päällystysurakka saataisiin hankittua, ei rahoitus riitä pääteiden ulkopuolella olevan tieverkon kunnon ylläpitämiseen, eduskunnassa liikenne- ja viestintävaliokunnassa 11 vuotta toiminut Alatalo sanoo.

Pirkanmaalla osa muuta verkkoa on jopa vilkkaammin liikennöityä kuin osa päätieverkosta muualla Suomessa, ja tämä osa jää nyt tiedossa olevalla rahoituksella ilman toimenpiteitä.

– Vähäliikenteistä verkkoa ei Pirkanmaalla ole pystytty ylläpitämään muuta kuin paikkauksin tähänkään saakka, Alatalo muistuttaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?