Kuvataide: Siluetin oppilaat osallistuivat Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin toimintapäivään

Pikku taiteilijat Voipaalassa

Neea Syvälä (vas.) ja Emmi Köykkä nikkaroivat lauttaa rakentelutyöpajassa

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin toimintapäivää vietettiin Voipaalan taidekeskuksessa Sääksmäellä 20. syyskuuta.

Pienet ja vähän isommatkin taiteilijat valloittivat Rapolan muinaislinnan rinteessä sijaitsevan Voipaalan puiston ja piha-alueen iltapäivän aurinkoisiksi tunneiksi.

Vuosisataista historiaa henkivä miljöö täyttyi jättiläiskokoisesta hämähäkinseitistä, lentelevistä savimöykyistä, hurmaavista maalauksista ja leppoisasta yhdessäolosta. Pirteä vasarannakutus ja iloiset riemunkiljahdukset kaikuivat vanhassa pihapiirissä Pytingin edustalla, jossa rakentelutyöpaja ja vauhdikkaat pihaleikit houkuttelivat osallistumaan. Pytingissä sai valmistaa pajukepeistä ja erilaisista kangassuikaleista taikasauvan, joka sai voimansa eri väreistä.

Nuotiopaikalla hiekkamontussa pääsi seuraamaan keramiikkaesineiden mustasavustuspolttoa samalla kun nautti muurinpohjalätyistä, mehuista ja makkaroista. Toimintapäivään osallistui reilusti yli 200 oppilasta perheineen.

Kangasalan Kuvataidekoulu Siluetti on osa Kuvataide- ja käsityökoulu Emiliä. Siluetin toimitilat sijaitsevat Kangasalan keskustassa, Ainonkatu 6:n yläkerrassa. Siluetissa toimii kolme opettajaa, oppilaita on yhteensä 40.

 

 

Valpuri Tauriainen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?