Mielenterveyspotilaiden omaisille ABC-koulutusta

Kun yksi perheenjäsen sairastuu psyykkisesti, monen maailma muuttuu. Usein se on kriisi muillekin perheenjäsenille. Mielenterveysongelmista ei ihmisillä yleensä ole paljon tietoa ennen kuin asia koskettaa omaa läheistä. Sairauksista ei myöskään kylillä juuri huudella.

Omaisen ABC-koulutus alkaa Kangasalla lokakuussa, ja se koskee sekä pälkäneläisiä että kangasalalaisia. Koulutuksen sisältö on kehitetty tukemaan perheiden arkea sekä asiantuntijatiedon että vertaiskeskustelun avulla. Koulutuksella lisätään omaisten arjen hallinnan valmiuksia ja annetaan vinkkejä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Koulutukset ovat luottamuksellisia. Asiat käydään läpi omaisen näkökulmasta, sairastuneen läheisen asioita ei käsitellä. Sairastuneella läheisellä ei tarvitse olla diagnoosia. Riittää, että läheisen psyykkinen hyvinvointi on perheessä herättänyt huolta.

Ryhmä kokoontuu kolmena tiistai-iltana kello 17.30–19.30. Ensimmäinen kokoontuminen on 28. lokakuuta, jolloin käsitellään läheisen sairastumiseen liittyviä tunteita ja kysymyksiä. 11. marraskuuta mietitään, miten etsiä ratkaisuja ja uusia näkökulmia arjen ongelmiin. 25. marraskuuta tarkastelussa ovat omaisen asema, jaksaminen ja voimavarat.

Omaiset mielenterveystyön tukena Tampere ry:n järjestämään koulutukseen voi ilmoittautua Silja Lampiselle puhelinnumeroon 040–719 9262.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?