Vuosi etukenossa bändien kanssa

Tänä vuonna Sappeen bändi-illat alkavat poikkeuksellisen myöhään; aiemmin elävää musiikkia on soitettu Huipussa jo lokakuun puolella.

– Tarjonta oli vähän nihkeää, emmekä saaneet sellaisia esiintyjiä, jotka olisivat olleet meille sopivia. Kriteerinämme on kuitenkin ollut, että artistien pitää olla alansa huippuja ja saada paikalle ihmisiä koko kulmakunnalta, Sappeen Juha Silvan sanoo.

Koko talveakin ajatellen bändirintamalla oli keikkavastaavana toimivan Silvanin näkökulmasta tavallista hiljaisempaa.

– Tosi paljon artisteja on juuri tauolla, ja ravintolakeikoilla ottajia on ympäri Suomen. Jotakin lisäystä kalenteriimme voi kuitenkin vielä tulla, hän tuumaa.

Keikkasyksyn aloittaa Elonkerjuu, ja perässä seuraavat ”ysäribuumin” lämmöstä nauttiva Hausmylly ja Martti Servo & Napander. Ensi vuoden puolella hiphop rantautuu Sappeeseen Uniikin ja JVG:n muodossa. Iskelmäkansa kiinnittänee katseensa Paula Koivuniemeen ja Neljänsuoraan, joista jälkimmäinen vetoaa lisäksi nykyisin laajalti nuoreen kuulijakuntaan. Samaan kategoriaan voi laskea myös uutta kevättä elävän Pepe Willbergin, joka valloittaa Huipun kahdesti kahden viikon aikana.

Näillä näkymin talven keikat aloittaa Vadelmavene-kappaleellaan viime kesänä suosituksi noussut Kasmir. Yksi suurimmista kiinnostuksen kohteista saattaa kuitenkin olla legendaarinen Matti Nykänen, jonka edellinen Sappeen-vierailu peruuntui Nykäsen jouduttua tiilenpäitä lukemaan kesken kiertueen.

Juha Silvanin mukaan artisteja pitää varailla vuotta tai jopa puoltatoista vuotta ennen kaavailtua keikkapäivää.

– Onhan se vaikea sanoa, mitä väki diggaa vuoden päästä eli nämä ovat vähän tällaisia hengen asioita. Täytyy kuunnella ahkerasti radiota ja kysellä omalta lähipiiriltä paljon, Silvan selvittää.

 

 

Bändit Huipussa

SYKSY

La 15.11.               Elonkerjuu

La 22.11.               Hausmylly

La 29.11.               Martti Servo &Napander

 

TALVI

La 31.01.               Pepe Willberg

La 07.02.               Kasmir

La 14.02.               Pepe Willberg

Pe 06.03.               Neljänsuora

La 14.03                Uniikki (alakerta ikärajaton, yläkerta K-18)

La 21.03.               Matti Nykänen

Pe 10.04.               Paula Koivuniemi

La 11.04.                  JVG Huippu

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?