Palloliitto palkitsi FC Kangasalan

FC Kangasala pokkasi komean tunnustuksen, kun Suomen Palloliitto myönsi seuralle Vuoden Grassroots -seuran palkinnon. Ruohonjuuritason toimintaan viittaavaa palkintoa perusteltiin sillä, että FC Kangasala on kehittänyt toimintaansa määrätietoisesti jo usean vuoden ajan. Viimeisimpänä osoituksena tästä on ollut päätoimisen työntekijän palkkaaminen seuratuella ja piirin seurakehittäjän johtamaan prosessiin osallistuminen seuran kokonaisvaltaiseksi kehittämiseksi. Seuran pelaajamäärä on kasvanut viime vuodesta noin 150 pelaajalla ja FC Kangasala on julkisesti profiloitunut harraste- ja kasvattajaseuraksi.

Tunnustus julkistettiin kotimaisen jalkapallokauden päättäneessä Palloliiton ja Veikkausliigan yhteisessä palkintogaalassa viime viikolla.

Tampereen piirin viidenneksi suurimmaksi seuraksi kohonneen FC Kangasalan punaisissa pelasi tai harjoitteli viime kesänä vajaa 600 lisenssipelaajaa kaikkiaan 25 sarjajoukkueessa. Tämä on enemmän kuin esimerkiksi naapurilla Valkeakosken Hakalla.

Alkavaan futsal-kauteen kangasalalaisilla on lähettää 22 sarjajoukkuetta, ja FC Kangasala on lajissa piirin suurin seura yhdessä Ilveksen ja TPV:n kanssa.

FC Kangasalan puheenjohtajan Ilari Grönholmin mukaan suurin ongelma kasvun jatkumiselle ja toiminnan laadun kehittämiselle liittyy liikuntapaikkojen rajallisuuteen Kangasalla.

– Emme pysty talvella tarjoamaan kuin kolme futsal-kerhoa noiden 22 joukkueen lisäksi. Tarve olisi paljon suurempi, ja treeniajat ovat jo nyt todella hankalat. Nykyisistä vuoroista noin puolet menee sarjojen alettua päällekkäin viikonloppujen sarjaturnausten sekä muiden lajien tapahtumavarausten kanssa, Grönholm summaa.

Hän laskeskeleekin pelkän FC Kangasalan toiminnan täyttävän yhden uuden liikuntahallin kaikki iltavuorot vaivatta.

– Kesällä kriittinen kysymys on saada tekonurmia. Pikkolan koulukeskusalueelle tarvitaan jo pelkästään koulu- ja päiväkotikäyttöön yksi tekonurmikenttä.

Grönholmin mukaan varsinainen iso tekonurmi sopisi parhaiten Suoraman hiekka-alueelle, jolloin siihen muodostuisi kahden ison jalkapallokentän kokonaisuus nurmesta ja tekonurmesta. Tämä tekisi mahdolliseksi pelit, harjoitukset, turnaukset ja muut liikuntatapahtumat ilman kilpailua Kyötikkälän urheilukeskuksen käytöstä.

FC Kangasala viimeistelee seurakehitysohjelmaa vuosille 2014–17. Yhtenä harrastustoiminnan kasvumahdollisuutena suunnitellaan lasten harrastejalkapallon ja aikuisten kuntojalkapallon laajentamista läheiselle Pälkäneen hyvälle nurmikentälle.

Pyry Grönholm ohjasi koululaisia jalkapallon saloihin Vilpeilässä kyläkoulujen jalkapallopäivässä viime keväänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?