Essi Leppäkosken joulukonsertissa tunnelma vaihtelee vauhdikkuudesta rauhallisuuteen

”Ensimmäiset joulutortut leivoin lokakuussa”

 

Essi Leppäkosken pitkäsoittolevyllä on kaksi hänen itse tekemäänsä kappaletta.

Millaisia kappaleita esität Laitikkalan seurantalolla 30. marraskuuta? Onko Pälkäne sinulle tuttu paikka?

– Esitän meneviä mutta myös rauhallisia, hartaitakin joululauluja. Olen vieraillut Pälkäneellä vuosittain lapsuudestani lähtien, koska kummisetäni ja -tätini asuivat Pälkäneellä. Olen myös asunut Pälkäneellä, joten esiintymispaikat ovat sitäkin kautta tuttuja. Olen esiintynyt Salmentaan- ja Kukkolan lavalla, Iltasmäen vpk:lla, Kostian Kievarissa ja Vilpolassa.

 

Onko sinulle lempijoululaulua?

Mielijoululaulujani tällä hetkellä ovat Sydämeeni joulun teen ja Lumilinna, jotka esitän konsertissa Laitikkalassa. Näissä kappaleissa minuun vetoaa sävellyksen mollivoittoisuus, vaikkakin molemmat kappaleet ovat sanomaltaan iloisia.

 

Koska musiikki astui elämääsi ja millä tavalla?

Minua on kannustettu musiikin pariin pienestä pitäen. Siitä saan olla vanhemmilleni kiitollinen. Jo lapsena esiinnyin kirkossa ja seurantalolla. Iskelmän esittäminen lisääntyi, kun liityin mukaan Pälkäneen Elävän Musiikin Yhdistys Syke Ry:hyn. Teimme levytyksiä, suunnittelimme ja toteutimme äitienpäiväkonsertteja, jameja ja lastenmusikaaleja. Toimin myös yhdistyksen puheenjohtajana, kunnes muutin pois Pälkäneeltä 2001.

 

Oletko jouluihminen?

Olen! Paistoin ensimmäiset joulutortut lokakuun puolessa välissä. Kun sain lapsia, alkoi joulu avautua minulle aivan uudella tavalla. Saan olla rauhassa olla lapsellinen ja paketoida lahjoja… Parasta on ajoissa aloitetut jouluvalmistelut.

 

Millaisia kappaleita ensimmäisellä pitkäsoitolevylläsi on?

Itse tuottamallani levyllä on kattava valikoima monipuolista iskelmämusiikkia. Janne Tulkin kanssa esitän levyllä häävalssi-dueton nimeltä Hetkistä kaunein. Youtubessa kappale on saanut yli 20 000 kuulijaa.

Levyllä on kaksi omaa sävellystäni ja sanoitustani, joista olen saanut hyvää palautetta.

 

Millaisia keikkoja yleensä teet? Onko joku keikka jäänyt erityisesti mieleen?

Käyn laivoilla laulamassa säännöllisesti. Olen ottanut ohjelmistooni musiikkia 1920-luvulta sekä uusinta suomipoppia. Kuulijoiden mukaan mennään.

Mieleeni on jäänyt Pälkäneen Laulumiesten Pälkäneen kirkossa järjestämä konsertti 1990-luvun lopulla. Olin siellä esiintymässä sisarusteni kanssa. Kuorossa lauloi myös tänä vuonna menehtynyt kummisetäni Jouko Suoniemi. Ehdotuksestani sinä yhtenä vuonna kolehti kerättiin tuhopoltetun Tyrvään Pyhän Olavin kirkon jälleenrakentamisen hyväksi.

 

Essi Leppäkosken joulukonsertti Laitikkalan Seurantalolla sunnuntaina 30.11. kello 14.00. Ennakkoliput voi ostaa käteisellä Pälkäneen Osuuspankista ja Kesänmausta. Lippuja saa myös ovelta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?