Kylien palvelut: Yllättävän monipuolista

 

Voiko kauppa enää tämän pimeämmäksi mennä?

Aito Säästöpankin daamien lättybaari on varma hitti joka kylässä. Niin myös Luopioisissa.

Onkkaalassa mainion vastaanoton saanut Pimeän kaupan ilta -konsepti otti ja laajeni perjantaina myös Luopioisten ja Rautajärven kylille. Koska illat yhä pimenevät, oli teemaakin syytä hieman muuttaa, joten nimeksi muuttui Pimeämmän kaupan ilta.

Luopioisten puolen kylien yritykset sijoittuvat tiiviisti kylänraittien varrelle ja käytännössä kaikki olivat tempauksessa mukana.  Sen ansiosta illassa oli molemmissa taajamissa mukavasti tapahtuman tuntua.

Tapahtuma osoitti tarpeellisuutensa, sillä kansaa oli vilkkaasti liikkeellä, eikä ihme, sillä yrittäjät olivat panostaneet iltaan monin tavoin tarjoamalla glögiä, kahvia, työnäytöstä, kasvomaalausta, arvontoja, maistiaisia, lättyjä, maistiaisia ja ties mitä yllätyksiä. Rautajärven kodalla pääsi vielä illan päätteeksi tempaisemaan makkarat mehun keralla.

Asiakkaat olivat liikkeellä hymysuin ja rempseällä markkinahengellä. Moni tuli poikenneeksi niissäkin liikkeissä, joissa ei arkikiireen keskellä tule käytyä. Jotkut olivat niin perusteellisia, että tutustuivat molempien kylien tarjontaan.

Kesätapahtumien ähkystä selviytyneet ihmiset tuntuivat olevan mielissään siitä, että tähän aikaan vuodesta ylipäänsä on joku syy kokoontua kylälle tapaamaan tuttuja. Syyspimeys kun tahtoo naulita väen pysyttelemään tiukasti neljän seinän sisällä.

Heidi Heinäsen Halloween oli tavanomaista hempeämpi, sillä hän hankki tarkoitukseen pinkin naamion, Tietysti Hippeläisen sekatavarakaupasta.

Ravintola Liekin tarjouspizzojen menekki oli niin hurjaa, että etukäteen varatut pohjat loppuivat välillä kesken. Timo Koivuniemi sai kuitenkin tilaamansa pizzat hetken odottelun jälkeen.

Tällaisten tapahtumien kautta kylät ja kyläläiset – yrittäjät ja asiakkaat – osoittavat, että kylät eivät halua näivettyä.

EloTähkän yrittäjä Eija Uusitalo pääsi Rautajärven LVI:n kasvomaalaukseen. Taiteilijana Inka Nikkanen, jolla riitti mukavasti maalattavia illan mittaan.

 

Etteikö muka pikkukylillä ole erikoisliikkeitä? Seisen koiratrimmaus tarjoaa Rautajärvellä koirille monenlaista päällepantavaa.

Anja ja Mauno Nord löysivät Jani Luukkosen valikoimista pienkoneeseensa tarvittavan osan. Sami Seisen (keskellä) kanssa suunniteltiin sähköpuolen kauppoja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?