”Seurakunta olemme me”

Pekka Simojoki keräsi Kangasalla eniten ääniä. Kuvassa muusikko esiintyy Luopioisten kirkossa kesällä 2013.

Kangasalan seurakunnan ääniharava Pekka Simojoki valittiin nyt kolmannelle kaudelle kirkkovaltuustoon. Tunnettu gospelmuusikko keräsi 142 ääntä eli 30 ääntä enemmän kuin neljä vuotta sitten. Simojoki oli luonnollisesti tyytyväinen vaalin tulokseen.

– Otetaan, mitä annetaan. Jatkossa sitten mietitään niitä asioita, mitä valtuustotyössä eteen tulee, Simojoki toteaa rauhallisesti.

Rakenneuudistuksen ja taloudellisten haasteiden keskellä Simojoen mielestä tulisi miettiä tarkasti, mikä tai mitkä asiat ovat seurakunnan päätehtäviä ja miksi seurakunta on olemassa.

– Onko esimerkiksi hautausmaiden ylläpito seurakunnan tehtävä? Perinteisestihän näin on ollut, mutta onko niin oltava jatkossa? Entäpä kiinteistömassa? Voisiko niistä joistakin luopua, ovat kaikki rakennukset välttämättömiä seurakunnan toiminnalle? Simojoki haastaa ajattelemaan luutuneita käsityksiä uudelleen.

Hän toivoo erityisesti, että seurakunnat pääsisivät pois palvelulaitosmentaliteetista, jossa kirkko järjestää ohjelmaa ja palveluita jäsenilleen, ja seurakuntalaisen tehtäväksi jää olla ohjelman passiivinen kuluttaja.

– Ihmisten tulisi kokea, että seurakunta olemme me. Tulisi olla tunne siitä, että työtä tehdään yhteisönä, yhdessä, ja että jokaista tarvitaan, Simojoki miettii.

Samaan hengenvetoon mies toteaa, että Kangasalla on päästy jo alkuun tämänkaltaisessa työssä: seurakunnassa on syntynyt monenlaista omaehtoista toimintaa ja vapaaehtoisia on mukana entistä enemmän.

Yli sata ääntä Kangasalla keräsivät Simojoen lisäksi myös ekonomi Torsti Tulenheimo (121), päiväkodin johtaja Mari Järvenpää (106) sekä kukin 102 ääntä keränneet eläkeläinen Helka Lumijärvi, luokanopettaja, muusikko Minna Pyysalo ja eläkeläinen Tapio Perttula.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?