Salibandy: Nousijoilla pirteä alkukausi

 

SB Lujan ykköselle tasapeli ja niukka tappio

Jarkko Ottman varmisti SB Lujalle sarjapisteen tekemällä rangaistuslaukauksesta tasoitusmaalin kylmän viileästi.

Viime lauantai oli vilkas salibandypäivä SB Lujan joukkueilla. Kotiareenalla olivat tulessa edustusjoukkue sekä miesten kakkosjoukkue. Leidit tavoittelivat sarjapisteitä Ylöjärvellä.

Edustusjoukkueen kauden ensimmäiseen kotipeliin vastaan asettui tähän asti voitoitta pelannut Team Pekis. Maaleja mätettiin runsaasti ja tasapuolisesti. Yhtä maalia suurempaa eroa ei syntynyt missään vaiheessa.

Pahaksi onneksi Team Pekis onnistui tekemään yhden enemmän kuin kotijoukkue ja kuittasi avausvoittonsa lukemin 7-6.

Virkistävän kuuden tunnin tauon jälkeen SB Lujan gladiaattorit hyppäsivät uudelleen kaukaloon. Tiukassa olivat sarjapisteet myös hämeenlinnalaiselta Snipersilta.

Alku näytti lupaavalta, kun Erkki Hyöki teki sivuttaisliikkeestä hienosti 1-0. Saman miehen erheestä syntyi Snipersin tasoitus ja lisää kylmää tuli niskaan 10 sekuntia myöhemmin.

Erän puolivälissä vastustajan jäähy antoi toivoa paremmasta, mutta mitä vielä. Alivoimalla Snipers teki 1-3 ja vielä kerran sai Jesse RuljaLujan maalilla antautua ennen erätaukoa. Avauserä 1-4 ja Lujan peli melkoisen sekaisin.

Erkki Hyöki (valkoinen paita) Snipers-pelaajan tiukassa otteessa. Takana varmistaa Jarmo Jussila.

Ryhtiliike tehosi

Toisen erän alkuun Lujalle tuomittu rangaistuslaukaus saattoi koitua kotijoukkueen onneksi. Rankkaria asettui ampumaan Jarmo Jussila, joka maltilla harhautti maalivahdin maihin ja nosti kavennuksen 2-4:ään.

Valmentaja Pasi Nurmen erätauolla tarjoilemat käärmekeitot (lue: peluutusmuutokset) alkoivat vaikuttaa ja Luja sai otetta pelistä. Jarkko Ottman lirutti Miika Tuomiojan tarjoilusta 3-4. Erän puolivälissä vierasjoukkue venytti johtonsa vielä kahteen maaliin, mutta tauolle lähdettiin tilanteessa 4-5 Jarno Ilomäen naulattua Ottmanin huippusyötöstä kolme minuuttia ennen erän loppua.

Kolmas erä alkoi murheellisesti, kun Snipers maalasi jo 18 sekunnin kohdalla. Luja jaksoi yhä uskoa ja kuittaus tuli Movember-viiksiseltä Tomi Haatajan kaukolaukauksen muodossa. Tasoituskin alkoi roikkua ilmassa. Hämeenlinnalaisten hermostuminen näkyi ja kuului ottelun loppua kohti kiihtyneenä suunsoittona.

Pistejakoon päädyttiin

Neljä minuuttia ennen loppua syntyi Snipersin maalille sekava tilanne, jossa maaliin saatiin ensin Lujan pelaaja ja sen jälkeen pallo. Vastustajan maalivahtiakin telottiin, mutta omien toimesta. Hässäkän lopputuloksena maali hylättiin, mutta Luja sai jo pelin toisen rangaistuslaukauksen.

Jarkko Ottman kruunasi hienon ottelunsa hoitamalla rankkarin varmasti verkkoon. Loppuminuutit olivat melkoista trilleriä, jonka huipennuksena pelikellokin pysähtyi kymmenen sekuntia ennen loppua.

Lisämaaleja ei kuitenkaan saatu, joten pisteet menivät jakoon maalein 6-6. Lujan tehomiehinä erottuivat Jarkko Ottman (2+1) ja Jarmo Jussila (1+2).

Sarjataulukossa SB Luja on kuuden pelin jälkeen neljäntenä. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on kaikkia kaksin kappalein.

Kakkosen voittokulku jatkuu

SB Luja II:n kohtalona oli isännöidä lauantain myöhäisottelua toijalalaista TFT:tä vastaan. Pälkäneläiset lähtivät matsiin suosikkina, mutta ensimmäinen erä tahkottiin tasan 2-2 Lujan pelillisestä hallinnasta huolimatta.

Erätauon jälkeen hallinta alkoi näkyä myös tulostaululla. Luja iski neljä maalia, joista kahdesta vastasi Tommi Hilden. TFT jäi maaleitta, eikä Joonas Keräselle Lujan maalissa kertynyt torjuntoja yhtä enempää.

Päätöserässä sama tahti jatkui ja ainoa jännitysmomentti oli, lentääkö Riku Kuiri rajusta taklauksesta vastapuolen vaihtoaitioon asti. Ei lentänyt, mutta taklaajan istuessa jäähyllä Tommi Hilden tekaisi illan kolmannen maalinsa todella kauniin yhdistelmän päätteeksi. Tarjoilusta huolehti Raine Mäklin.

Hetkeä myöhemmin osat vaihtuivat, kun Hilden istui kaksiminuuttista ja Kuiri syötti alivoimalla maalin nurkalle Benjam Härkälälle: 8-2. Minuutin kuluttua Kuiri teki itse vielä yhden, joten TFT:n onnistuttua erän lopulla myös kerran, komeilivat taululla loppulukemat 9-3.

SB Luja II johtaa lohkoaan tasapistein SW:n kanssa. SW:llä on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Leidit loppukuusta vihdoin kotikentälle

Kolmosdivariin nousseiden SB Luja Leidien kausi on alkanut tyttömäisen ailahtelevasti, kun syyskuussa tuli Parkanosta kaksi niukkaa tappiota, mutta lokakuussa puolestaan kaksi riemukasta voittoa Jyväskylästä.

Viime lauantai oli sitten jotain siltä väliltä, kun sarjakärkeä YPA II:lle taivuttiin taistellen niukasti 1-3. Sc Weikkoja vastaan sarjatulokkaat ylsivät tasapeliin, joten koossa on kuuden pelin jälkeen mukavat viisi pistettä.

Marraskuun viimeisenä lauantaina Leidit pääsevät viimein kotikaukaloon. Samana päivänä on seuraavat ottelut myös edustusjoukkueella ja kakkosella, mutta vieraskentillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?