C-tytöt vahvassa vedossa kauden aluksi

Pälkäneen Luja-Lukon C-tytöt ovat olleet omassa luokassaan koripallokauden alkajaisiksi läntisen alueen kakkosdivisioonassa. Vuosina 2001–02 syntyneistä pelureista koottu joukkue aloitti kautensa parin harjoitusturnauksen jälkeen Raholan Pyrkivää vastaan. Rahola pelaa tällä kaudella sekä ykkös- että kakkosdivisioonaa samalla joukkueella, joten ottelu kävi pälkäneläisille hyvin myös tason mittauksena 1. divisioonan vauhdista. Viime kaudella Luja-Lukko hävisi molemmat keskinäiset pelit niukasti muutamalla pisteellä.

Tällä kertaa pälkäneläisjoukkue sai Raholan pallollisesti taitavimmat tytöt puolustettua hienosti, minkä lisäksi kahdella ensimmäisellä jaksolla viimeistelykin toimi mukavasti. Puoliajalle mentiin Luja-Lukon 31–15-johdossa. Toisella jaksolla pälkäneläisten puolustuspeli pysyi edelleen tiiviinä, mutta jostain syystä palloa puristettiin vähän liikaa ja korin tekeminen helpoistakin paikoista oli yllättävän vaikeaa. Luja-Lukolle kirjattiin kuitenkin voitto pistein 45–28. Pisterohmuina olivat erityisesti Emilia Ingman ja Hanna Hirvonen, mutta kaikkiaan kuusi tyttöä pääsi pisteille.

Luja-Lukko pelasi uudelleen jo samana päivänä. Jälkimmäisessä pelissä vastaan tuli suhteellisen isokokoinen Pyrinnön joukkue. Luja-Lukko jatkoi aamupäivän tapaan tiivistä joukkuepeliä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Ensimmäinen jakso eteni tasaisissa merkeissä 8–12 Luja-Lukolle, mutta pälkäneläistyttöjen lisätessä vauhtia hiukan raskasjalkaisemmat Pyrinnön tytöt putosivat vauhdista ja näin puoliajalle mentiin selkeässä Luja-Lukon 34–15-johdossa.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Luja-Lukko kokeili rohkeasti erilaisia viisikkoja. Puolustuspeli tuntui toimivan viisikosta riippumatta, ja samoin hyökkäyksessä joukkue pystyi luomaan hyviä paikkoja. Viimeistelyssä oli valmennusjohdon mukaan silti vielä paljon toivomisen varaa, vaikka Luja-Lukko otti voiton 60–35.

Turnauksen onnistujia olivat Emilia Ingmanin vahva yksi vastaan yksi pelaaminen ja siinä hyvä viimeistely sekä Jemina Tikan hyvä heittopeli jälkimmäisessä pelissä. Hanna Hirvonen pystyi aktiivisella otteellaan luomaan valtavan määrän hyviä korintekopaikkoja. Eve Knuutisen ja Helmi Raivion puolustuspelaaminen on kehittynyt paljon viime vuodesta. Takamiesosasto Roosa Taipale, Ida Östring ja Milla Motin pitivät hyvää pelitempoa yllä ja loivat ympärilleen paljon hyviä tilanteita.

Luja-Lukko jatkoi pelejään lokakuun lopulla kangasalalaista KU-68:aa ja nokialaista BC Sisua vastaan. Suuri tasoero ei palvellut oikein ketään, kun KU-68 kaatui 9–73 ja Sisu 105–1. Kaikki pälkäneläispelurit pääsivät pisteiden makuun.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?