Kouluratsastus: PR-88 järjesti Pälkäneen ensimmäiset kouluratsastuksen kunnanmestaruuskilpailut

Saarasta tuli kunnan ensimmäinen juniorimestari

Saara Siukola oli tyytyväinen lauantain kisapäivän antiin.

Pälkäneellä ratkottiin lauantaina kunnan ensimmäiset kouluratsastusmestaruudet. Ratsastusseura PR-88:n järjestämissä kilpailuissa ratsastettiin yhteensä 30 lähtöä neljässä eri luokassa.

– Tavoitteemme kautta aikain ensimmäisestä Pälkäneen ratsastusmestaruuksien ratkomisesta toteutui hyvin, koska pälkäneläiset ratsastajat kolmesta eri seurasta osallistuivat kisoihin, ja mestarit saatiin ratkottua. Sen sijaan harmillista on, että tällä ensimmäisellä kerralla muista pälkäneläisistä ratsastusseuroista kuin PR-88:sta ei innostunut osallistujia mukaan, mutta ehkä sitten ensi vuonna, Liisa Tyllinen Ratsastusseura PR-88:sta miettii Parvelan Ratsastuskeskuksella käytyjä kilpailuja.

Pälkäneen kunnan kouluratsastuksen seniorimestaruuden voitti Minna Lokka. Juniorimestaruus meni Saara Siukolalle, ja harrastemestariksi kruunattiin Sini Saarinen.

Kunnanmestaruuskilpailuista on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

– Aika, paikka ja järjestämisvastuu olisivat mahdollisesti kiertäviä Pälkäneellä toimivien seurojen kesken. Toivottavasti idea ottaa tulta alleen, Tyllinen toivoo.

 

Pälkäneen kunnan seniorimestari 2014 Minna Lokka ja Hipon Rolle. Kuva: Marianna Urkko.

Kohti hyvää yhteistyötä

Pälkäneen ensimmäinen kouluratsastuksen juniorimestari Saara Siukola on ratsastanut seitsemän vuotta. Pälkäneläinen on kiertänyt kisoja ahkerasti etenkin kuluvana vuonna. Esimerkiksi Shetlanninponien SM-kisoissa hän oli kahdeksas.

– Parasta on se, kun onnistuu tekemään ponin kanssa hyvää yhteistyötä. Se, kun on ponin kanssa vähän niin kuin yhtä, PR-88:n ratsastaja miettii.

Lauantain suoritukseensa Siukola on todella tyytyväinen. Hän ratsasti 2-luokan C-radalla samat pisteet kuin kilpailun voittaja, Kangasalan Ratsastajien Johanna Ljungqvist. Yleisvaikutelma ratkaisi voiton lopulta naapuriin Kangasalle.

– Lauantainen C-rata oli varmasti paras rata, minkä olen ikinä ratsastanut, Siukola toteaakin hymynkare huulilla.

Joskus hieman laiskuuteen sortuva poni Oksalan Daniel oli nyt oikein terhakkaalla tuulella.

– Päivän toisessa kisassani eli B-radan kilpailussa poni alkoi jo vähän väsyä, mutta kokonaisuutena se ravasi oikein tahdikkaasti ja laukkasi hyvin, Siukola sanoo.

Siukolan suunnitelmissa on harjoitella edelleen ahkerasti ja osallistua syksyn tai talven aikana vielä pariin kilpailuun.

– Kouluratsastuksessa haastavinta on se, että saa kokonaisuudesta hyvän kaikkine pienine yksityiskohtineen, Siukola tuumii.

Palkintojenjaossa Pälkäneen kunnan juniorimestari 2014 Saara Siukola (vas.), hopeamitalisti Eerika Linnusmäki ja juniorikisan kolmonen Tuuni Haapsaari. Kuvassa myös Petri Ketola Pälkäneen kunnasta ja kilpailun johtaja Anni-Kaisa Ahonen. Kuva: Marianna Urkko.

 

Tulokset:

Pälkäneen kunnan kouluratsastusmestaruudet 2014 ratkottiin Ratsastusseura PR-88:n Parvelan Ratsastuskeskuksessa järjestämissä kouluratsastuskilpailuissa 15.11.

 

Seniorimestaruus:

1) Minna Lokka – Hipon Rolle, 2) Liisa Tyllinen – Pipsantähti.

Juniorimestaruus:

1) Saara Siukola – Oksalan Daniel, 2) Eerika Linnusmäki – Oksalan Daniel, 3) Tuuni Haapsaari – Gabrielle.

Harrastemestaruus:

1) Sini Saarinen – Michelle v. Graafland, 2) Iida Rautanen – Tiinan Lyyli.

 

Kouluratsastuskilpailujen tulokset kokonaisuudessaan:

Luokka 1 Helppo D:3 2013

5 lähtöä, 2 sijoittuu:

1) Outi Venho-Ahonen – E.V. Karlos Tampereen Ratsastusseura 65,526, 2) Riikka Vonka – Jelle Ylöjärven Ratsastajat 62,368, 3) Sini Saarinen – Michelle v.Graafland PR-88 57,895, 4) Iina Kiviniemi – Michelle v.Graafland PR-88 54,474, 5) Iida Rautanen – Tiinan Lyyli PR-88 53,684.

 

Luokka 2 C-merkin kouluohjelma

12 lähtöä, 3 sijoittuu:

1) Johanna Ljungqvist – Dilberth Kangasalan Ratsastajat 65,833, 2) Saara Siukola – Oksalan Daniel PR-88 65,833, 3) Minna Lokka – Hipon Rolle Ratsastusseura Tavastia 65,000, 4) Maarit Huoponen – Pohjolan Tuike PR-88 62,222, 5) Siiri Hieto – Mad Max II Kangasalan Ratsastajat 61,389, 6) Suvi Hagström – Ellilän Countess Of Roses 571 Kangasalan Ratsastajat 61,111, 7) Tuuni Haapsaari – Gabrielle PR-88 60,556, 7) Eerika Linnusmäki – Oksalan Daniel PR-88 60,556, 9) Crista Linnusmäki – Tiinan Lyyli PR-88 60,000, 9) Susanna Halme – Gordon Ratsastusseura Tavastia 60,000, 11) Janita Hietala – Michelle v.Graafland PR-88 59,722, 12) Liisa Tyllinen – Pipsantähti PR-88 51,667.

 

Luokka 3 B-merkin kouluohjelma 2010

9 lähtöä, 3 sijoittuu:

1) Anna-Maija Antila – Rinus V.D. Bokkefarm Kangasalan Ratsastajat 64,565, 2) Tiina Närhi – Pee-Peen Pretzbella Ypäjän Ratsastajat 64,348, 3) Emmi Ilonen – Tuiskulan Eka Kanta-Hämeen Ratsastajat 61,739, 4) Minna Lokka – Hipon Rolle Ratsastusseura Tavastia 61,522, 5) Anu Oksanen – Capucine 2856 Oriveden Ratsastajat 60,435, 6) Vilma-Lotta Moisio – Master Bird Tampereen Ratsastusseura 60,000, 7) Riikka Rantanen – Niemelän Suviyö Kangasalan Ratsastajat 58,478, 8) Tuuni Haapsaari – Gabrielle Ratsastusseura PR-88 58,261, 9) Saara Siukola – Oksalan Daniel PR-88 50,652.

 

Seniorimestari Minna Lokka (vas.) ja hopeaa saanut Liisa Tyllinen. Kuva: Marianna Urkko.

Luokka 4 A-merkin kouluohjelma 2006

4 lähtöä, 2 sijoittuu.

1) Minna Mäenpää – Princess IV Tampereen Ratsastusseura 65,926, 2) Oona Pekkala – Atterupgaards Marlene II Riihimäen Ratsastajat 65,185, 3) Wilma Rönkä – Al Capone IV Tampereen Ratsastusseura 65,000, 4) Maija Pehu – Cinderella VI Kangasalan Ratsastajat 52,037.

 

Ratsastusseura PR-88 Koulumestaruus 2014:

Minimestaruus:

1) Sini Saarinen – Michelle v. Graafland, 2) Iina Kiviniemi Michelle v. Graafland, 3) Iida Rautanen – Tiinan Lyyli.

Seuranmestaruus:

1) Saara Siukola – Oksalan Daniel, 2) Maarit Huoponen – Pohjolan Tuike, 3) Eerika Linnusmäki – Oksalan Daniel.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?