Valkeakoski-opisto: Metsänomistajat voivat perehtyä kurssin avulla lakiuudistuksen tuomiin mahdollisuuksiin

Uutta vapautta metsänhoitoon

Metsänomistajan mahdollisuudet hoitaa ja hyödyntää metsäänsä monipuolistuvat, kun metsälainsäädäntö harppaa pitkän askeleen kohti nykyaikaa. Omistajille koituu huomattavia uusia vapauksia, mutta uudistus on siksi laaja, että siihen perehtyminen vaatii aikansa.

Valkeakoski-opiston Pälkäneen osasto järjestää yhteistyössä Metsäkeskuksen kanssa luentomuotoisen Metsälakikurssin, jolla käsitellään vuoden 2014 alussa voimaan tullutta metsälainuudistusta sekä metsänhoidon suositusten muutoksia.

Kaksipäiväinen kurssi järjestetään tiistaina ja keskiviikkona 25.–26.11. kello 18–20.30 Pälkäneen yhteiskoulun auditoriossa. Kurssin opettajana on Metsäkeskuksen kouluttaja Reijo Suninen.

 

Jatkuva kasvatus mahdolliseksi

Metsälain uudistus muuttaa suomalaisen metsänhoidon periaatteita.

Metsälakikurssilla käydään läpi kaksi lain ja suositusten perusmuutosta.

Ensiksikin uusi laki mahdollistaa eri-ikäisen metsän kasvatuksen, josta käytetään usein myös termiä jatkuva kasvatus. Jatkuvan kasvatuksen periaatteet ovat herättäneet viime aikoina kasvavaa kiinnostusta metsänomistajapiireissä, mutta edellinen, heti sotien jälkeen voimaan tullut laki on rajoittanut niiden hyödyntämismahdollisuuksia. Toiseksi metsän uudistaminen ei ole jatkossa sidottu puiden ikään eikä läpimittaan.

Kurssi on tarkoitettu jokaiselle metsänomistajalle. Vastaava tilaisuus on järjestetty Metsäkeskuksen toimesta aikaisemmin muun muassa Parkanossa ja Lempäälässä, ja se on osoittautunut hyvin suosituksi.

Metsälakikurssille ilmoittaudutaan etukäteen Valkeakoski-opiston nettisivuilla tai suoraan opiston kansliaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?