Ei maaten markkoja koota eikä istuen isoja rahoja

Kunnioituksesta Kuhmalahden kirjaston varhaisia aikaansaajia, valistuksen valveutuneita vaalijoita kohtaan menin perjantaina 24.10. minäkin kera monen muun mukaan 140-vuotisjuhlaan Pohjan kylään. Kiitokset järjestäjille!

Kovin siellä kuitenkin kirjaston eri-ikäisten käyttäjien, lukijoiden, lainaajien puheenvuoroja kaipasin, tarinoitaan, tuntojaan vuosien varrelta. Kunnan kaikissa kirjastoissa ryhdyttäköön aikailematta utelemaan ja keräämään asiakkaiden kirjoihin, kirjastoihin liittyviä kokemuksia, elämyksiä, muistelmia. Niistä sitten vuoden, parin perästä kelpo koosteita monistettakoon.

Juhlan aikana lainasin lähitienoiden ja kansalaisten menneisyyttä ja taustoja valaisevan teoksen: Markku Sara: Ei maaten markkoja koota eikä istuen isoja rahoja. Tilaisuuden kelpo pelimanneja sekä soittimiaan pirssiin soviteltaessa tuo kirja unohtui Fiatin katolle. No, kohtahan kyydistä opus pudonnut oli. Tunnin kuluttua palasin sitä tieltä ja tienvieriltäkin etsimään. Ei löytynyt. Het maanantaina katoamisesta kirjastoon kerroin.

Vajaan viikon vierähettyä piplioteekistä kilautettiin ja kerrottiin ystävällisen, fiksun miehen sen palauttaneen. Mieluusti miestä kiittelisin, vaan ei suostunut kirjaston tätönen nimeä sanomaan, vaikka sen hyvinkin ties.

Mikko Kiio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?