Luterilainen kirkko: Quo vadis?

”Tiedän miten paljon tämä päivä merkitsee sateenkaariväelle, heidän läheisilleen ja monille muille. Iloitsen täydestä sydämestäni heidän puolestaan ja heidän kanssaan. Käyty keskustelu on ravistellut myös kirkkoa myönteisellä tavalla. Minusta näyttää siltä, että tässä osat ovat kääntyneet. Yhteiskunta saarnaa nyt etiikasta, jossa ei puolusteta instituutioita ja periaatteita vaan ihmisiä. Sellaista saarnaa kirkko tarvitsee.”

Edellä siteeraus arkkipiispa Kari Mäkisen FB-päivityksestä eduskunnan äskeisen äänestyksen johdosta. Kysymys on erittäin aiheellinen, vaikka suuntaus onkin ollut jo kauan nähtävissä. Eihän Raamattu anna moisiin lausuntoihin kenellekään mitään todellista perustetta vaan ihan päinvastoin. Room. 1:24-28; Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

Raamatun opetus ”paimenvirasta” suhteessa Sanan valoon edellyttää SANAN VALOA, ei minkään uskosta ja Raamatun Sanasta luopuneen jumalattoman maailman. Oikea PAIMEN ei tuollaisia lausuntoja voisi Jumalan Hengessä julkaista, vain kelvoton ja lampaista välittämätön noin tekee! Suosii Sanan täyttä hylkäämistä!

Ellen olisi jo kauan kauan sitten eronnut tuosta harhaan vievästä laitoksesta, nyt olisi viimeistään mitta täyttynyt!

 

S. Myllykoski

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?