Riitta Tuominen siirsi kahvilatoiminnan Pohjan kyläkaupan yhteyteen

Täysi tohina päällä

Riitta Tuomisen pyörittämästä kahvilasta voi ostaa keittoa myös kotiin viemisiksi. Keittolounaan lisäksi tarjolla on pikkusuolaista pitsasta ja panineista leipiin ja lihapiirakoihin.

Riitta Tuominen on niitä ihmisiä, joilla olisi hyvä olla neljä jalkaa ja kahdeksan kättä. Hän ehtii sanoa muutaman sanan, kunnes pitää jo rientää myymään asiakkaalle kahvia ja pikkusuolaista, sekoittamaan pannukakkutaikinaa tai hakemaan kaupan puolelta lisää kananmunia.

– No mutta se on vain hyvä, että kiirettä riittää. Toivottavasti sitä riittää tulevaisuudessakin, neljättä päivää kahvilaa Pohjan kyläkaupalla pitävä Tuominen toteaa.

 

Raakalautaa ja eläimiä

Aiemmin Tuominen pyöritti kahvilaa Pohjan Kessalla. Käytännön syiden vuoksi hän kuitenkin siirsi toiminnan kaupan yhteyteen. Kaupan puolella häärii tällä hetkellä toinen myyjä, sillä Tuomisen kaikki aika menee kahvilassa.

Tuominen iloitsee ystävistään, jotka talkoovoimin auttoivat remppaamaan osan kaupasta kahvilaksi. Tuominen itse vastasi suunnittelutyöstä.

Asiakkaat ovat kehuneet kahvilan tunnelmaa rauhalliseksi, viihtyisäksi ja kotoisaksi. Sitä se raakalautaseinineen ja vanhoine esineineen onkin.

– Kylällä oli vanha lato kaatunut. Heti tuli mieleen, että laudat voisi uusiokäyttää. Pesimme ne kunnolla ja käsittelimme saunasuojalla, Tuominen kertoo.

Erityismaininnan ansaitsevat myös moottorisahataiteilija Markku Tuomisen eläinaiheiset työt.

– Niitä on tulossa tänne lisääkin, Riitta Tuominen mainitsee.

Kahvilan yhteydessä on myös nojatuoleilla varustettu ”lököttelytila”, jossa on laatikollinen leluja lasten leikkejä varten.

 

Terveyskeskuksen ilouutinen

Kello on 10.30 ja keittolounasaika kahvilalla on pyörähtänyt käyntiin. Asiakkaat tulevat ryppäinä sisään. Astiat kilisevät, hernerokka maistuu ja uunituoreen pannukakun tuoksu täyttää kahvilan.

Osa noukkii omatoimisesti ostoksensa tiskiltä, ja maksaa vasta lähtiessään.

– Joskus joku on unohtanut maksaa, ja soittanut sitten paniikissa perään vakuuttaen, ettei tarkoitus ollut varastaa, Tuominen kertoo nauraen.

Tuomisen mukaan suosituin puheenaihe Pohjassa ja Kuhmalahdella on palvelut ja niiden mahdolliset lakkauttamiset.

Viime aikoina puheen sävy on kuitenkin ollut kepeä ja iloinen.

– Nyt sitä uskaltaa täällä vähän panostaakin palveluihin, kun saimme ilouutisen terveyskeskuksen säilymisestä. Pitää oikein antaa kiitosta kunnanpäättäjille, kun vihdoin löytyi järki tähän asiaan, Tuominen hymyilee.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?