Joulukonsertteja Kangasalan kirkossa

Jouluna on Kangasalan seurakunnassa kaksi joulukonserttia. Tiistaina aatonaattona kirkossa soittaa Trio Furioso jouluisia konserttisäveliä kello 18. Triossa soittavat Katja Sirkiä, huilu, Karoliina Koivisto, viulu ja Matti Oikarinen, flyygeli ja urut. Laulusolistina on Jouko Viita-aho. Leena Viita-aho lausuu jouluisia runoja. Konsertin säveltäjänimiä ovat Kuusisto, Ranta, Pohjanmies, Bach ja Corelli.

Joulupäivänä voi iltapäivän kävelyretkellä poiketa, tai lähteä varta vasten syntymäpäiväkonserttiin, jonka teemana on ”Jumala keskellämme”. Esa Toivola soittaa urkuja ja improvisoi joululauluista torstaina 25.12.2014 klo 16. Vapahtajan syntymäpäiväkonsertin säveltäjänimiä ovat Bach, Blumenthal, Guilmant, Dubois, Toivola (improvisaatio) ja Messiaen.

Urkutaiteilija Esa Toivola toimi vuosina 2008–2013 Kangasalan seurakunnan kanttorina, ja vuonna 2013 hänet nimitettiin urkumusiikin lehtoriksi Sibelius-Akatemian Kuopion yksikköön.

Sunnuntaina, neljäntenä adventtina, Kangasalan täpötäydessä kirkossa laulettiin Kauneimpia joululauluja. Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien yhteistyössä järjestämissä tilaisuuksissa kerätään tänä vuonna varoja kehitysmaiden äideille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?