Aune Vanhataloa muistellessa

Päättyvän vuoden tammikuulla siunattiin haudan lepoon Längelmäellä Pälkäneen entinen kerhoneuvoja Aune Vanhatalo. Aune oli syntynyt Längelmäellä 23.4.1926 ja oli kuollessaan 87-vuotias.

Käytyään emäntäkoulun Aune Vanhatalo valmistui maatalouskerhoteknikoksi Paimion neuvojaopistosta. Työura alkoi Lammin kerhoneuvojana. Vuonna 1954 Aune Vanhatalo siirtyi vastaavaan tehtävään Pälkäneelle. Työalue laajeni myöhemmin myös naapuripitäjä Luopioista koskevaksi.

Aune Vanhatalo tunnettiin paikkakunnalla osaavana nuorten ohjaajana. Kerhoneuvojan työtehtävät olivat hyvin monipuolisia.  Aune opasti nuoria kerhopalstoilla ja monilla käsityö- ja askartelukursseilla. Myös ruokatalouskursseilta ja erilaisista työkilpailuista muistavat silloiset nuoret saaneensa opit neuvojaltaan. Pitäjien vanhuksillekin Aune järjesti muun muassa askartelukursseja.

Kalle Laakso

Kuvassa kerhoyhdistyksen silloinen puheenjohtaja Erkki Aho ja neuvoja Aune Vanhatalo luovuttamassa tunnustuspalkintoa kerholaisena hyvin menestyneelle Janita Naapilalle (nykyinen Koivisto). Tokkopa palkinnon luovuttajat tiesivät silloin onnittelevansa Pälkäneen tulevaa kunnanjohtajaa. Kuva: Kalle Laakso.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?