Ihmiskunnan suurin ilohuuto!

 

Seppo Lahtinen.

Mikä se voisi olla? Olemme juuri lopettamassa joulun aikaa. Itämaan viisaat poikkesivat ihan näihin aikoihin Vapahtajamme tervehtimässä. Enkelit lauloivat kunniaa Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauhaa ihmisten keskuuteen. Rauhaa ei vielä ole maailmaan tullut, vaan odotus jatkuu. Uskon näkökulmasta rauha saavutetaankin vain ”rauhan ruhtinaan” Jeesuksen kautta.

Mikä sitten on se suuri ilohuuto, joka kaikuu yli koko maailmankaikkeuden hälinän? Martti Luther sanoo, että se on lapsen huokaus Taivaalliselle Isälle.  se on ehkä  maailman tunnetuimman rukouksen alkusanat: Isä meidän.”  Sana,  Abba, Isä on hebreaa ja merkitsee hellintä mahdollista puhekieltä rakkaalle isälle. Tässä rukouksessa avuton maailman pimeyteen eksynyt ihminen löytää yhteyden Jumalaan maailman Vapahtajan Jeesuksen kautta. Raamattu sanoo että tätä onnea enkelitkin katselevat kateellisina. Kun yksikin ihminen tulee omistamaan Jeesuksen kautta Jumalan lapseuden, taivaan enkelit järjestävät sen kunniaksi ilojuhlan. Kun ihminen täällä maailmassa hädässään huutaa herra armahda, Taivaallinen Isä ojentaa kätensä ja kuulee. Se on sitä avuttoman lapsen hätää, jossa lapsi poimitaan isän rakastavaan syleilyyn.

Tällaista  iloa saimme maistaa lauantaina 3.4 Pälkäneen kirkossa, kun rakas pitkäaikainen työtoverini siunattiin haudan lepoon. Ystävämme pääsi pois maailman vaivoista. Kirkossa soi Armon evankeliumi surun keskellä.

Ihmisen vastaus enkelten viestiin: Teille on syntynyt Vapahtaja” olkoon kiitos ja ylistys siitä, että Isä antoi meille poikansa. Hyvää uutta vuotta Kristuksen sovittamina Taivaallisen isän lapsina.

Seppo Lahtinen, eläkeläinen Pälkäne

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?