Kuuden vuoden tauon jälkeen järjestettävä Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely kokoaa yrittäjät, yhdistykset ja asukkaat yhteen

Pälkäne esille

Ensi kesänä Pälkäneellä on kaksi suuren mittaluokan tapahtumaa: Aitoon kirkastusjuhlat ja Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely.

Edellinen kuusi vuotta sitten järjestetty Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely sai innokkaan vastaanoton. Sekä toimintaansa esitelleet yrittäjät ja yhdistykset että yleisö olivat tyytyväisiä.

– Tunnelma  Aitoon Honkalassa oli iloinen ja hauska. Tämänvuotiselle, elokuun lopussa järjestettävälle näyttelylle odotetaan vähintäänkin yhtä hyvää vastaanottoa, näyttelyvetäjä Seppo Kääriäinen sanoo.

 

Tunnetko kuntasi?

Kääriäisen mukaan näyttelyn järjestämiselle on kolme syytä. Ensinnäkin Pälkäne halutaan tehdä kokonaisuudessaan tutuksi kunnan asukkaille.

– Pälkäneellä on paljon yrityksiä, jotka eivät näy katukuvassa esimerkiksi siksi, että niiden asiakkaat ovat muualla Suomessa tai ulkomailla eikä paikallinen näkyvyys ole niille välttämätöntä. Kuitenkin näiden yritysten mukaantulo näyttelyyn on tärkeää, jotta kävijät saavat todellisuutta vastaavan kuvan Pälkäneen elinkeinoelämästä.

Kääriäisen mukaan  näyttely palvelee erityisen hyvin myös osa-aikapälkäneläisiä, jotka eivät välttämättä tunne kaikkia kunnasta saatavia palveluita.

– Eri alojen palvelutuottajien esilläolo on hyvä tapa poistaa tätä tietämättömyyttä.  Kyselyjen mukaan kunnassa vapaa-aikaansa viettävät ihmiset suosivat paikallisia tuotteita ja paikallisten yrittäjien palveluita, kunhan tieto niistä ja niiden saatavuudesta vain tavoittaa heidät.

Luonnollisesti tapahtumalla myös markkinoidaan kuntaa ulospäin.

– On sanomattakin selvää, että Pälkäneelle halutaan ja tarvitaan lisää asukkaita.

Kolmas syy liittyy paljon peräänkuulutettuun yhteisöllisyyteen.  Kääriäinen toivoo, että Pälkäneen ja Luopioisten pään yritys- ja yhdistystoimijat löytäisivät jatkossa paremmin toisensa.

– Luopioisten päässä toimijat tekevät yhteistyötä keskenään, samoin kuin Pälkäneen keskustan alueella. Toivomme, että myös keskustan ja Luopioisten puolen porukka saisivat keskenään aikaiseksi yhteistyötä, Luopioisten yrittäjien puheenjohtajanakin toimiva Kääriäinen toteaa.

 

Helmikuussa tositoimiin

Näyttelyn suunnittelu aloitettiin viime vuoden lopussa. Helmikuun alussa on luvassa suunnittelupalaveri, jossa jaetaan työrooleja ja siirrytään ideoiden tasolta käytäntöön.  Mukana palaverissa on esimerkiksi Anna Tapion koulu, jonka markkinoinnin- ja yrittämisen opintoihin näyttely sopii kuin nenä päähän.

– Opiskelijat ovat itse miettineet, että voisivat hoitaa esimerkiksi kuulutuksia, valokuvata ja haastatella näytteilleasettajia, Kääriäinen kertoo.

Ennen kesälomia päämääränä on saada 80 prosenttia näytteilleasettajista kootuksi.

– Viimeksi näytteilleasettajia oli 130. Tällä kertaa tavoite on vähintään 150, mutta realistisesti ajateltuna luku voi olla suurempikin.

Vuonna 2009 järjestetyn näyttelyn avasi Mari Kiviniemi. Myös tämänvuotiseen näyttelyyn aiotaan saada ministeritason näyttelyavaaja.

 

Pälkäne tuottaa ja palvelee  -näyttelyn järjestävät Pälkäneen kunta, Pälkäneen yrittäjät ry, Luopioisten yrittäjät ry, MTK-Pälkäne ja MTK-Luopioinen. Näyttely järjestetään Aitoon Honkalassa 29.–30. elokuuta.  Yleisöllä on vapaa pääsy näyttelyyn. Tapahtumalla on sivusto Facebookissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?