Kunnon kuntalainen: Eliisa Lahtinen viihtyy taustajoukoissa

Ikäihmisten vertaisohjaaja palkittiin

Pälkäne palkitsee parhaiden urheilijoiden lisäksi myös liikuntaa ansiokkaasti edistäneitä henkilöitä. Tänä vuonna Kunnon kuntalaisen tittelin sai Eliisa Lahtinen.

Kyseessä on eräänlainen elämäntyöpalkinto, sillä Lahtinen on toiminut vuosikymmenten ajan urheilun ja liikunnan parissa.

– Olen alusta alkaen viihtynyt paremmin taustalla kuin numero rinnassa. Toimin jo koulussa mieluiten kirjurina ja puvuston hoitajana, Lahtinen muistelee.

Hän touhusi huoltopuolella Tapanilan Erässä, ja jatkoi samoissa tehtävissä, kun perhe reilut 25 vuotta sitten muutti maalle. Luopioisten Lujan yleisurheilujaostosta tuli pitkälti Eliisa ja Pentti Lahtisen perheyritys. Myös yhteydet vanhaan seuraan säilyivät tiiviinä kesäisten yhteisleirien ansiosta.

Kunnon kuntalaisen palkintoperusteissa korostettiin Lahtisen ansioita ikäihmisten vertaisohjaajana.

– Kävin viimeisinä työvuosina ohjaajakurssit, ja vedän kolmena päivänä viikossa jumppaa, vesijumppaa ja tanssia Aitoossa, Luopioisissa ja Rautajärvellä, Lahtinen kertoo.

Ikäihmisten harrastusten ohjaaminen on yhtä antoisaa kuin lastenkin parissa toimiminen: ohjaajaan tarttuu energiaa innokkaista harrastajista.

– Juuri yksi vesijumppaaja huokasi jumpan ja saunan jälkeen, että tämä on kyllä viikon tähtihetki, Lahtinen sanoo.

Ja niin se on ohjaajallekin.

– Olen niin laiska, että jäisin sohvan pohjalle, jos kalenterissa ei olisi maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin jumppia ja tansseja.

 

Eliisa Lahtinen palkittiin Kunnon Kuntalaisena. Tunnustusta jakamassa vapaa-aikasihteeri Petri Ketola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?