Uusi rahayksikkö on E/kk

Tiedät varmaan sellaisen vanhan kärttyisen maalaisukon, joka toikkaroi marketissa kunnon ihmisten tiellä. Äijä ei suostu elämään nykyaikaa, vaan haluaa että kaikki olisi niin kuin ennenkin. Huomasin muuttuneeni sellaiseksi, kun erehdyin messuhallin kokoiseen kodinkonekauppaan.

 

Aikaansa seuraavan kansalaisen velvollisuus on asioida puolivuosittain nykyaikaisessa vempainhallissa. On tärkeää käydä omin silmin katsomassa, mitä uutta on taas keksitty: joko sähköhammasharjassa on netti ja leivänpaahtimessa USB-liittymä.

Tällä kertaa ajatuksena oli ostaa vanhasta, hyvin palvelleesta luurista vähän tuoreempi, isomuistisempi ja -ruutuisempi versio.

Perinteisesti kaupassa otetaan kori tai kärryt, johon nostellaan tuotteita hyllystä ja mennään kassalle. Toisin on kodinkonemyymälässä. Tiskiin tiukasti kiinnitetyistä luureista on paha katsoa, mikä olisi seuraavan sukupolven malli hyväksi osoittautuneesta laitteesta.

Kaikki laatikot ovat samannäköisiä: napittomia ja pyöreäkulmaisia. Niiden mallimerkinnöistä ei ota kukaan tolkkua. Vielä vähemmän ymmärtää hintalapusta. Eurokriisin vuoksi on ilmeisesti siirrytty uuteen E/kk -rahayksikköön.

 

Väki parveilee kunnioittavan etäisyyden päässä mustanpuhuvista pikkuruuduista ja odottaa vuoronumero taskussa asiointivuoroaan. Ei oikein sovi malttamattomalle maalaiselle, jolla ei ole aikaa kaupunkimaiseen lorvimiseen ja joutavaan jonotukseen.

Vuorolaput kuuluvat laboratorion veri- ja virtsakoejonoon. Päätin siis tilata luurini netistä ja hakea sen lähimarketista tai Siwasta. Vastaisuudessa kaikki pakastinta pienempi ostetaan meidän ruokakuntaamme netistä, jos tuotteita ei omalta paikkakunnalta saa.

 

Netti muuttaa kauppaa nopeasti. Villeimmissä visioissa myymälät muuttuvat näyttelyiksi, joissa käydään tutustumassa verkon kautta ostettaviin tuotteisiin.

Yritin kuitenkin tehdä vielä hankinnan, kun kerran olin kodinkonehalliin eksynyt. Hyllyn alta pölyttymästä löytyi mainiot kaiuttimet. Ne eivät enää käy kaupaksi, koska ämyreissä ei ole bluetooth-liittymää, jonka kautta musiikkia voisi soittaa luurista tai tietokoneelta langattomasti, ilman erillistä lähetintä.

Kaiuttimia ei oikein uskaltanut kantaa suoraan kassalle, niistä ei löytynyt hintaa. Yritin pysäyttää laatikon kanssa myyjää, jotta hän katsoisi tuotteen arvon. Myyjä johdatteli hallin toiseen kulmaan ja ojensi vuoronumeron. Sen kanssa piti jäädä odottelemaan oikeaa myyjää.

Paita ehti kastua tuskanhiestä, kunnes hifimyyjällä vihdoin oli aikaa. Palasimme takaisin hallin toiseen nurkkaan, jossa tutkimme löytämääni hinnatonta kaiutinlaatikkoa.

Myyjä hakkasi kaiuttimien numerosarjan koneelle. Laitteen mielestä niitä ei ollut varastossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?