Raamattu avautuu: Eero Junkkaala pohtii, miten luomisusko ja tieteellinen maailmankuva sopivat yhteen

Alkuräjähdys vai Jumalan käsi?

Pälkäneen seurakunnan ensimmäinen nuorisotyönohjaaja, teologian tohtori Eero Junkkaala vierailee jälleen Pälkäneellä. Hän pitää Raamattuluennot 26.–27.1. Pälkäneen seurakuntatalolla.

Maanantaina  26.1. kello 18 aiheena on ”Mitä arkeologia kertoo Raamatun historiallisuudesta?” Tiistaina 27.1. kello 18 alkaen Junkkaala pohtii, miten luomisusko ja tieteellinen maailmankuva sopivat yhteen.

Iltojen alkajaisiksi tarjotaan kahvit lähetyksen hyväksi. Musiikista vastaa maanantaina Johanna Lemmetyinen ja tiistaina Aimo Kokkola.

Junkkaala on suosittu Raamattukouluttaja ympäri maailmaa. Aiemmin hän toiminut Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijänä, Suomen teologisen instituutin pääsihteerinä sekä Suomen Raamattuopiston rehtorina. Hän on väitellyt teologian tohtoriksi Raamatun arkeologian alalta sekä  toiminut kenttäpäällikkönä Israelin arkeologisilla kaivauksilla 1984–2003.

Junkkaala on kirjoittanut nelisenkymmentä kirjaa ja luennoinut kymmenissä maissa. Pälkäneen seurakunnan ensimmäisenä nuorisotyönojaajana hän toimi 1969–1970.

Kirjoittamista ja juoksemista harrastava tohtori opettaa työkseen Raamattua. Eero Junkkaalan erityisalaa on Raamatun arkeologia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?