Tyytyväisyystutkimus: Kangasalla ollaan kohtalaisen tyytyväisiä, Pälkäneeltä ei tullut riittävästi vastauksia luotettavan tuloksen saamiseksi

Yli maan keskiarvon, mutta kaukana Pirkkalasta

Kangasala sijoittui sijalle 29, kun vertailtiin suomalaisten tyytyväisyyttä omaan asuinkuntaansa. Samalla kunta petrasi asemiaan tyytyväisyyslistauksessa, sillä edellisvuoden kyselyssä Kangasalan sijoitus oli 39:s. Tuolloin tyytyväisyysindeksi jäi hieman alle valtakunnallisen keskiarvon, mutta tuoreimmassa selvityksessä Kangasalan lukema 68,0 nousi karvan yli valtakunnallisen keskiarvon 67,4.

EPSI Ratingin tutkimus suomalaisten tyytyväisyydestä asuinkuntiinsa mittasi kunnallisiin palveluihin kohdistettuja odotuksia ja niiden täyttymistä. Samalla kysyttiin mielipidettä siitä, miten lähellä täydellistä kuntaa vastaajan oma asuinkunta tällä hetkellä on.

Tuloksena jokaiselle kunnalle laskettiin tyytyväisyysindeksi asteikolla 0–100, ja hyvälle tasolle arvioitiin yli 75:n kivunneet tulokset. Eniten tyytyväisyyttä omaa kuntaa kohtaan koettiin Pirkkalassa, jossa tyytyväisyysindeksi nousi 83,2:een.

Kaikista kunnista ei satunnaisotannan jälkeen kertynyt tilastollisesti riittävän suurta otosta, joten lopulliseen listaukseen kelpuutettiin mukaan ne 73 kuntaa, joissa haastateltujen määrä ylitti vaaditun rajan. Vastaajien vähyydestä johtuen Pälkäne ei ole mukana listalla. Kaikkiaan vastauksia kerättiin noin 10 000.

EPSI Ratingin mukaan keskimääräinen tyytyväisyys asuinkuntaan nousi lähes kaksi indeksiyksikköä edellisvuodesta ja on nyt kohtalaista tyytyväisyyttä kuvaavalla tasolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?