Pirkanmaan vuoden kylä 2015 haku auki

Pirkanmaan vuoden kylässä 2013 Rautajärvellä asuu onnellisia ihmisiä.

Pirkanmaan Vuoden kylä –kilpailu 2015 on avattu. Vuoden kylä –kilpailuun voi kuka tahansa ilmoittaa minkä tahansa kylän, jonka kokee palkinnon arvoiseksi. Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä -työryhmä (edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kylästä Rautajärveltä) valitsee finalistit.

Voittajakylän kyläyhdistys tai muu kylä/asukastoimintaa toteuttava yhdistys saa palkinnoksi 800 euroa. Voittajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä -kilpailuun. Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä kaikki ikäryhmät huomioon ottavaa toimintaa. Viimeisinä kolmena vuotena valittuja Pirkanmaan vuoden kyliä Lantulaa, Rautajärveä ja Pinsiötä ei voi ehdottaa.

Samalla etsitään Maaseudun tiennäyttäjää, eli kylätoiminnassa erityisen ansioitunutta henkilöä, joka on ollut pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Vuoden maaseutuhenkilö -sarjassa puolestaan haetaan henkilöä, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia kylätoiminnassa, Leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä.

 

Ehdotukset 9.3. mennessä: marja.vehnamaa@pirkankylat.fi, puhelin 040 4849360, Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö. 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?