Luopioisten Yrittäjät: Vohlisaaren–Rajalanniemen hyvintointiakseli sopisi loma-asuntomessukohteeksi

Jäsenmäärä kasvaa ja tekemistä riittää

Luopioisten Yrittäjäyhdistys hyväksyi toimintasuunnitelman alkaneelle toimintakaudelle hyvin positiivisissa merkeissä, koska yrittäjäyhdistyksen jäsenkunta on jatkuvassa kasvussa. Viime vuosi oli ennätyksellinen: yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi kymmenellä yrityksellä ja nyt ollaan ylittämässä 70 yrityksen rajaa.

Luopioisten Yrittäjillä on roppakaupalla perinteisiä tehtäviä: se uusii tänä vuonna palveluinfotaulun Luopioisten keskustassa, jakaa stipendejä koululaisille, hankkii torin joulukuusen, järjestää joulukonsertin Luopioisten kirkossa ja valitsee Vuoden Yrittäjän.

Suunnitelmissa on myös rantakioskitoiminnan kokeellinen käynnistäminen Luopioisten uimarannalla. Yrittäjät osallistuu elinkeinoelämää koskeviin tilaisuuksiin, työryhmiin, keskusteluihin ja aloitteisiin, joissa tuodaan Kukkian alueen näkökantoja esille. Yrittäjät on mukana Mikkolan Navetan toiminnassa.

Luopioisten Yrittäjät profiloituu yhä voimakkaammin Kukkia-järven ympäristön elinkeinoelämän ja asukkaiden etujen edistäjäksi. Yrittäjäyhdistys etsii myös ennakkoluulottomasti uusia toimintamalleja, joilla parannetaan asukkaiden, yritysten ja yhdistysten yhteistyötä, jotta saadaan kohdennettua lisää resursseja alueen kehittämistyöhön.

Yrittäjät jatkaa kukkialle.fi-sivuston kehittämistä sekä Kukkian Kierros -matkailukonseptin tuotteistamista. Matkailun kehittämiseksi on myös luvassa uusia hankkeita. Näitä ovat ainakin RantaKukkia, joka keskittyy alueen maisemallisiin arvoihin sekä Kukkia maailmalle -hanke, jossa aluetta tarkastellaan kansainvälisestä näkökulmasta ja luodaan valmiuksia ulkomaalaisia matkailijoita varten. Hankkeille haetaan EU-rahoitusta.

 

Asumisen visioita

Yrittäjät jatkaa asumiseen liittyvää Vohlisaaren–Rajalanniemen hyvintointiakselin tulevaisuusvision kehittelyä Luopioisten kirkonkylässä.

Aluekokonaisuutta on myös ehdotettu Pälkäneelle suunniteltujen loma-asuntomessujen yhdeksi omaleimaiseksi ja innovatiiviseksi kohdealueeksi. Tavoitteena on, että Pälkäneen kunta ottaisi sen huomioon, koska se täyttää monet valtakunnallisen asuntomessuorganisaation asettamat perusvaatimukset onnistuneille messuille ja näin täydentäisi Sappeen messuteemaa.

Yrittäjät seuraa ja on aktiivisesti myötävaikuttamassa moniin muihinkin asumiseen ja rakentamiseen liittyviin hankkeisiin. Tällainen on esimerkiksi Luopioisiin suunniteltu hakevoimala -hanke.

 

Luopioisten ja Pälkäneen Yrittäjät yhteistyössä

Yrittäjien ja kunnan välistä vuorovaikutusta halutaan lisätä alkaneella toimikaudella. Pälkäneen yrittäjäyhdistyksen kanssa on ideoitu yhteisiä aamukahvitilaisuuksia, joissa olisi mukana kunnan edustajia.

Ensi kesän iso ponnistus on elokuun lopulle ajoittuva, Aitoon Honkalassa pidettävä Pälkäne Tuottaa ja Palvelee -näyttely, jonka järjestelyissä on mukana myös Pälkäneen ja Luopioisten MTK. Näyttelyjärjestelyjä vetää Seppo Kääriäinen.

 

Hallitukseen kaksi uutta jäsentä

Yrittäjäyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Erkki Toivari ja varapuheenjohtajana Joshua Haili. Hallituksessa jatkavat myös Mirjami Valli rahastonhoitajana, Esko Peltonen kokoussihteerinä, Kirsi Myllynpää ja Pasi Lahnalahti.

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Sami Seise Rautajärveltä ja Jussi Rulja Aitoosta. Yhdistyksen toiminnanjohtajana jatkaa Seppo Kääriäinen.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina Pytingin idyllisessä ja perinteikkäässä valtuustosalissa Luopioisissa.

 

 

Vohlisaaren–Rajalanniemen hyvintointiakseli on visio asumisesta Luopioisissa. Luopioisten Yrittäjät ehdottaa sitä Pälkäneelle mahdollisesti haettavien loma-asuntomessujen kohteeksi.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?