Tumpputarinat

Joka tumppunsa antaa…

Marjatta Koskenvesa ilahduttaa muistoillaan kaiken ikäisiä, Kuva vanhustenviikon juhlasta viime lokakuulta

Ennen vanhaan sanottiin, ettei lahjaksi saatua pitäisi antaa eteenpäin. En ole hyvä tottelemaan tuotakaan varoitusta.

Niinpä kerron, miten kävi kauniille, vaaleanpunaisille tumpuilleni.

Ystäväni nuoruuden ajoilta on vuosien vieriessä tuolloin tällöin yllättänyt minut ihanilla lahjoilla, itse valmistamillaan käsitöillä. Kuvittele mielessäsi vaikka villainen, hennon punainen kudottu hartiasaali. Hennon vaaleanpunaiset olivat myös neulakintaat, jotka hän oli taidolla tehnyt. Ihailin niitä lähes hengästyneellä kiihkolla. Tuskin raaskin pitää.

Ne olivat lämpimän kahdenkertaiset, kooltaan juuri sopivat, vaikka kapeampi kämmen sinne sisään olisi ollut eduksi.

Sitten tapahtui, että huomasin, miten paljon eräs lapsenlapsistani, juuri nuoruuden ja lapsuuden välimaastossa elelevä neitonen, rakasti hennon vaaleanpunaisia asusteita.  Silloin paketoin neulakintaat ja annoin ne hänelle lahjana.

Hän ei ollut suinkaan huomannut niitä minulla. Eikä taida lainkaan olla perillä sananparsi-syrjähypystäni.   Hän oli siis autuaan tietämätön, etteivät tumput olleet ihka uudet. Mutta hän oli myös jäädä vastausta vaille kysymykseensä: Oletko sinä itse osannut tehdä näin hienot?

Kysymyksen muoto paljastaa tarkalle kertomukseni lukijalle, millaisia lahjaesineitä lapsenlapseni oli tottunut saamaan. Hiukan hävettää, että nyt tuo neitonen, lehtemme ystävänä, taitaa lukea, mistä ne neulakintaat tulivat minulle ja sitten hänelle.

Tekee mieleni tässä samalla lähettää niiden alkuperäiselle antajalle rakkaita tunnustus-terveisiä.

 

                                                                               Marjatta Koskenvesa

 

Nimikkolapaskilpailua jatkettiin

 

 

Ehdotuksia nimikkolapasiksi voi jättää vielä

Pälkäneen kuntakinnaskilpailu jatkuu vielä tämän ja ensi viikon. Kilpailutöitä Pälkäneen nimikkolapasiksi voi jättää perjantaihin 13.2. asti Pälkäneen pääkirjasto Arkin asiakaspalveluun (Kehätie 4) tai Kangasalan taitokeskukseen (Ainontie 6).

Kilpailutyö voi olla joko valmiiksi neulotut tumput tai piirros, ja työllä pitää olla nimi. Oheen liitetään lapasten tarina, joka kertoo, miten suunniteltu työ liittyy Pälkäneeseen, sekä tekijän yhteystiedot erillisessä suljetussa kuoressa.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Taito Pirkanmaa ry. laatii voittaneista töistä tekemispaketit, ja lisäksi työt osallistuvat Pirkanmaan kuntakinnas -näyttelyyn vuonna 2016.

Pälkäneen Kuntakinnas-kilpailun ovat julistaneet Taitokeskus Kangasala, Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut ja Sydän-Hämeen Lehti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?