Meno yltyi armottomaksi Rautajärvellä

Fanitusta rautajärveläisittäin.

Rautajärven Elotähkässä tuntuu olevan aina hyvin väkeä, kun siellä tulee poikettua. Karaokeillat ovat pomminvarmasti kansoitettuja, kuten oli myös viime perjantainen Sepi Kumpulaisen keikka.

Ysäriaikaan melkoiseen suosioon ponnahtanut Kalevankadun laulava talonmies jaksaa yhä keikkailla, vaikka Armottomalla menolla käynnistynyt hittiputki ei ole enää muutamaan vuoteen saanut jatkoa.

Keikkoja tehdään toistasataa vuodessa, enimmäkseen Elotähkän tapaisissa pienehköissä baareissa. Helsinki on Sepin mukaan surkeata keikka-aluetta, mutta esimerkiksi Tampereen ja Kotkan seuduille pyydetään useinkin soittamaan.

Miehen edellinen albumi Poliisi saapuu Tikkurilaan on vuodelta 2006, eikä uutta materiaalia juuri nyt ole tulossa, koska ”ei ole kukaan tullut pyytämään studioon”. Mutta väliäkö hällä, kun takataskussa on useamman levyn verran takuutarttuvia ralleja pubikansan ratoksi.

Rautajärvellä keikka polkaistiin käyntiin Kari Peitsamon teoksella Rocking In Finland. Jatkoa seurasi toisella uusimman levyn iskusävelmällä Kiitos ei. Samaiselta levyltä aloitussettiin oli mahdutettu vielä ainakin itsekriittinen Taito ruostuu. Helmiä riitti tuhlattavaksi avausjaksolla, sillä kovimmat hitit Armotonta menoa ja Dip-pa-dai kuultiin myös.

Sepin tapa soittaa kitaraa on persoonallinen. Hän painaa kieliä otelautaan eräänlaisella koko kämmenen myötäbarre´-otteella ja plektrakäsi operoi kitaran kaulan alueella. Kaikukopan tienoilla ei liikuta lainkaan. Tuloksena on joka tapauksessa ”veikeätä, suoraan sydämestä tulevaa musiikkia”, kuten miehen oma määritelmä kuuluu.

Kumpulainen otti yleisönsä jopa niin, että innokkaimmat siirsivät tuolinsa pöydistä eturiviin aitiopaikoille. Tauolla pidettyyn nimmarisessioonkin riitti väkeä jonoksi asti.

Ikävä kyllä työt kutsuivat seuraavana aamuna, joten jäi kuulematta, sisältyivätkö debyyttilevyn herkulliset Kutkutusnikotuslaulu ja Juuresliha on terveellistä syötävää loppuillan ohjelmistoon.

Veikeätä, suoraan sydämestä tulevaa musiikkia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?