Kivimäki Osuuspankin toimitusjohtajaksi

Kangasalan Seudun Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri, eMBA Mika Kivimäki. 45-vuotias Kivimäki siirtyy Kangasalan Seudun Osuuspankkiin pääkaupunkiseudulta OP Ryhmäpalveluista, jossa hän on viimeksi vastannut tuotteiden, palveluiden ja prosessien kehittämisestä vahinkovakuutuksessa ja varallisuudenhoidossa.

Kivimäki on pitkään työskennellyt OP Ryhmän palveluksessa – muun muassa OP-Rahastoyhtiö Oy:n toimitusjohtajana.

Kangasalan Seudun Osuuspankin hallituksen puheenjohtajan Pekka Lehtosen mukaan pankkiin haettiin tulevaisuuteen suuntautunutta ja yrittäjähenkistä, hyvää henkilöstö- ja muutosjohtajaa.

– Hyviä hakemuksia oli paljon, mutta Kivimäki osoittautui kaikin puolin sopivimmaksi ja pätevimmäksi, Lehtonen sanoo.

Hakemuksia toimitusjohtajan pestiin tuli kaikkiaan lähes 50.

Alun perin Oulusta lähtöisin oleva Kivimäki on työskennellyt lähes koko uransa OP Ryhmän palveluksessa eri tehtävissä. Hän kertoo jo pitkään kypsytelleensä ajatusta uudenlaisen näkökulman hakemisesta työuralle ja erityisesti osuuspankin toimitusjohtajan tehtävistä, joihin kosketuspintaa syntyi aiemmin uralla Puolangalla toimitusjohtajan sijaisen roolissa.

– Niinpä tulen Kangasalle motivoituneena – erittäin hyvillä ja innokkain mielin, Kivimäki toteaa.

Hän uskoo, että asiakas- ja liiketoimintavastuuseen siirtyminen konsernin keskuspaikalta kehittämistehtävissä vietettyjen vuosien jälkeen koituu hyödyksi paitsi Kangasalan Seudun Osuuspankille myös koko ryhmälle.

Pankin varatoimitusjohtaja Timo Silvan hoitaa toimitusjohtajan tehtäviä kunnes Kivimäki ottaa tehtävän vastaan. Suunnitelmissa on, että Kivimäki aloittaa Kangasalla huhtikuussa.

Uuden toimitusjohtajan haku käynnistyi loppuvuodesta edellisen toimitusjohtajan Jari Linjalan siirryttyä muihin tehtäviin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?