Hakemuksia odottava Iisakkila patistaa yhteistyöhön

Viime vuonna nuorisotyöprojekti paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa, tänä vuonna kenties jotakin muuta. Vuonna 2010 perustetun Luopioisten säästöpankkisäätiön asiamies Mikko Iisakkila pitää yhteistyötä ainoastaan hyvänä asiana. Yhteistyöllä esimerkiksi on saatu kouluviihtyvyys-kampanjan kautta joillekin kouluille lahjoitettua rahasumma, jonka oppilaat saivat käyttää haluamallaan tavalla koulunsa viihtyvyyden kohentamiseen ja toisaalta Luopioisten SPR:n kautta ikäihmisille atk-koulutusta.

– Järjestöt joutuvat ottamaan koko ajan suurempaa roolia, ja moni kotiseutu- ja kyläyhdistys tai urheiluseura tekee jo nyt palkatta paljon pyyteetöntä hyvää, Iisakkila muistuttaa yhteistyön merkityksestä.

Säästöpankkisäätiön vuosittaiset apurahat ovat haettavissa maaliskuun ensimmäiseen maanantaihin asti Aito Säästöpankin konttoreissa.

– Vielä ei ole tarkkaa tietoa, millainen summa jaettavaksi tulee, mutta oletettavasti joitakin kymmeniätuhansia euroja, Iisakkila ennakoi.

Hänen mukaansa hakemiseen on pyritty liittämään mahdollisimman vähän byrokratiaa ja virallisuutta. Aito Säästöpankin kotisivuilta löytyvään avoimeen lomakkeeseen riittävät yhteystiedot, lyhyt kuvaus apurahojen käyttötarkoituksesta ja mahdollisesti myös haettavan apurahan määrä.

Joka vuosi hakemuksia on ollut useita kymmeniä – enemmän kuin on ollut jaossa.

– Joku on hakenut jatkorahoitusta jo aloitetulle hommalle, toinen jälkikäteen ja kolmas etukäteen. Jos ei hae mitään, niin ei ainakaan saa mitään.

Pääpaino apurahojen myöntämisessä on asetettu erityisesti Pälkäneen alueen urheilun ja kulttuurin kehittämiselle ja säästäväisyyden edistämiselle.

– Säästäväisyyden edistämisen pohjalta ei hakemuksia ole liiemmin tullut, vaikka eihän asian tarvitse liittyä juuri rahan säästämiseen. Se voi olla myös jotakin muuta.

Aito Säästöpankin Sanna Lahtinen ja säästöpankkisäätiön Mikko Iisakkila.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?