Putkirikko: Tieto paineen laskusta voi nopeuttaa vuotokohdan löytymistä

Vedentulo uhkaa katketa Pälkäneellä

Pälkäneen vesijohtoverkostossa on putkirikko, josta katoaa suuri määrä vettä. Vuodon vuoksi vesijohtoverkon paine uhkaa laskea Harhalassa ja Onkkaalassa Kostianvirran eteläpuolella.

– Miehet etsivät vuotokohtaa parhaillaan. Se on kuitenkin vähän hakuammuntaa, koska maa on jäässä, vesihuoltolaitoksen käyttöpäällikkö Harri Vierikka sanoo.

Vuotokohdan löytämistä voi nopeuttaa tieto siitä, missä ja milloin paineet laskevat. Vedentulon hyytymisestä voi ilmoittaa vesihuoltolaitoksen käyttöpäällikkö  Vierikalle numeroon 040 546 0315 tai vikapäivystyksen numeroon 0400 633 352. Mikäli linja on varattu, tieto välittyy nopeammin tekstiviestitse.

Vuoto paljastui lauantaina iltapäivällä, kun Harhalan vedenottamolta lähti poikkeuksellisen paljon vettä, ja Kostianvirran rannalla oleva mittakaivo antoi hälytyksen. Myös vesitornissa pinta laskee, joten paine voi alentua koko Onkkaalassa, mikäli vuotoa ei saada korjattua.

Kommentit (5)

  1. Paul Tiililä

    vedenpaine laski klo 16.45 Kuusitiellä, mutta en nyt pääse kirjautumaan lehteen enkä näe numeroa, jo n epiti soittaa, miksi pitää vaikeasti kirjautua hätätapauksessa?

  2. Paul Tiililä

    Vedenpaine Kuusitiellä laski 16.45 mutta en pääse kirjautumaan kun en muista salasanaani, joten en voi ilmoittaa, miksi pitää kirjautua kun on tällainen hätätapaus?

  3. Nimetön

    Maalaa sellainen taulu seinällesi, johon taiteilet kaikki käytössäsi olevat salasanat. Siitä voit sitten tarvittaessa palauttaa mieleesi unholaan unohtuneet salasanasi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?