Vedenjakelu: Vettä saa palokunnantalolta

Vuotokohta vaikea löytää

Ismo Syrjän porukka aloitti illan suussa vuotokohdan hakemisen Asevelitien ja Tehdastien risteyksessä.

Pälkäneen vesikatko voi venähtää pitkäksi, sillä vuotokohta on vaikea paikantaa. Kun vesijohtoja yritettiin kaivaa esiin Asevelitien ja Tehdastien risteyksessä, monttu täyttyi pian sähköjohtokouruja pitkin virtaavasta vedestä.

Vesijohtoja ei päästä kaivamaan esiin sähköjohtojen ja kaukolämpöputkien alta ennen kuin virta on katkaistu. Lisäksi kaivaminen on hakuammuntaa: vesijohtojen tarkkaa sijaintia ei tiedetä, koska linjakartat ovat vanhoja ja epätarkkoja.

Vuotokohdan etsiminen ja korjaaminen voi viedä aikaa, ja siksi Onkkaalassa Kostianvirran eteläpuolella asuvien on varauduttava siihen, ettei vettä tule vielä sunnuntaiaamunakaan.

Onkkaalan VPK:n talolla käynnistettiin iltakahdeksalta vedenjakelu. Vettä lasketaan omiin ämpäreihin.

 

Vesi poikki virran eteläpuolella

Lauantai-iltana ilman vettä oltiin Tommolan, Lastenlinnan, Kankahaisten ja Paavolanharjun alueella.

Keskustassa Kostianvirran pohjoispuolella vesi juoksee normaalisti. Paine palasi myös vesijohtoverkon eteläisiin osiin, kun runkolinjan sulut käännettiin kiinni Onkkaalantien ja Kantokyläntien risteyksen tuntumasta. Laitikkalan, Harhalan ja Kantokylän seudun vesi tulee Harhalan vedenottamosta.

Vuotokohdan ympäriltä pyritään löytämään lisää toimivia sulkuja, jotta ilman vettä jäätäisiin mahdollisimman pienellä alueella.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?