Virve Lilja sai avustuksen näyttelyynsä

Kangasalalaistaiteilija Virve Lilja sai Pirkanmaan taidetoimikunnalta 1250 euron avustuksen Helsingissä tammikuussa järjestettyyn yksityisnäyttelyyn. Liljan teoksia oli esillä Taidemaalariliiton TM-Galleriassa.

Pirkanmaan taidetoimikunta ja Taiteen edistämiskeskus jakoivat apurahoja ja avustuksia yhteensä 358 000 euroa. Työskentelyapurahan sai 29 pirkanmaalaista taiteilijaa ja kohdeapurahan 30 taiteilijaa tai taiteilijatyöryhmää. Apurahahakemuksia kertyi kaikkiaan 243, ja niillä haettu summa oli 2,3 miljoonaa euroa.

Pirkanmaan taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelimistä. Se päättää vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista alueellaan. Muista valtionavustuksista taidetoimikunta antaa lausunnon. Apurahat ja avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

 

Pitkäjärven koululla on Virve Liljan Kädellinen -teos.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?