Loskasää koettelee talvitapahtumia

Ensi sunnuntaille suunniteltu Pälkäneen laturetkipäivä on peruttu, sillä vesisateet ovat muuttaneet jääladut vedeksi ja sohjoksi.

Seuraava viikonloppu on talven vilkkaimpia tapahtumaviikonloppuja. Silloin pilkitään Suomen mestaruuksista Ilmoilanselällä Hauhon ja Pälkäneen rajalla, sauvotaan Talvisotahiihto Kuhmalahdella ja kokoonnutaan Rautajärven Vanhaan savottaan. Tapahtumien järjestäjät toivovat, että luvatut yöpakkaset pitäisivät ladut ja jäät kunnossa.

Suurimman ongelman massatapahtumien järjestäjille aiheuttavat parkkipaikat: haurastuneelle jäälle autoja ei enää uskalla päästää, ja myös pellot uhkaavat pehmentyä.

– Vielä parkkipaikat ovat hangen alla jäässä. Mutta ei enää tarvitse kovin monta loskapäivää olla, niin ne menevät pehmeiksi, Vanhan Savottaa Rautajärvellä isännöivä Jouko Vilkman sanoo.

Savotan perumista ei ole edes harkittu, mutta joidenkin isojen koneiden työnäytöksiä joudutaan muuttamaan tai perumaan.

– Ja kävijän kannattaa varautua sen verran, ettei ihan pikkukengillä kannata lähteä liikkeelle, Vilkman sanoo.

 

SM-pilkit lauantaina 7.3. Hauhon Ilmoilanselällä. Talvisotahiihtojen sarjaan kuuluva Kuhmalahti-hiihto lauantaina 7.3. klo 10 alkaen Kuhmalahdella. Vanha Savotta lauantaina ja sunnuntaina 7.3.–8.3. klo 10–17 Rautajärvellä.

Jouko Vilkmanin (vasemmalla) järjestämässä Rautajärven Vanhassa savotassa ei ollut viime vuonnakaan juurikaan lunta maassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?