Laturetket peruttiin: Kuhmalahden Talvisotahiihtoa ja Pälkäneen laturetkipäivää ei pystytty järjestämään

Loskasää koettelee talvitapahtumia

Rautajärven Vanhassa savotassa ei ollut viime vuonnakaan juurikaan lunta maassa. Tapahtumaa isännöivä Jouko Vilkman (vasemmalla) sanoo, että ihan pikkukengissä ei liikkeelle kannata lähteä.

Viime sunnuntaille suunniteltu Pälkäneen laturetkipäivä jouduttiin perumaan, kun vesisateet muuttivat jääladut vedeksi ja sohjoksi. Myös tulevan lauantain Talvisota-hiihto Kuhmalahdella peruttiin, koska latuverkosto ei ole enää hiihdettävässä kunnossa. Kyse on Kuhmalahden perinteikkäästä laturetkestä Kuhmalahti-hiihdosta, joka on mukana 75 vuotta sitten käytyä talvisotaa kunnioittavassa tapahtumasarjassa.

Tuleva viikonloppu on talven vilkkaimpia tapahtumaviikonloppuja. Silloin muun muassa pilkitään Suomen mestaruuksista Ilmoilanselällä Hauhon ja Pälkäneen rajalla sekä kokoonnutaan Rautajärven Vanhaan savottaan. Tapahtumien järjestäjät toivovat, että luvatut yöpakkaset kovettaisivat ja kuivattaisivat parkkipaikat.

– Vielä loppuviikosta parkkipaikat olivat hangen alla jäässä. Mutta loska- ja vesisadepäivät pehmittivät ne, Vanhan Savottaa Rautajärvellä isännöivä Jouko Vilkman harmittelee.

Savotan perumista ei ole edes harkittu, mutta joidenkin isojen koneiden työnäytöksiä joudutaan muuttamaan.

– Ja kävijän kannattaa varautua sen verran, ettei ihan pikkukengillä kannata lähteä liikkeelle, Vilkman sanoo.

 

Pari tuhatta pilkkijää saapuu Ilmoilanselälle

SM-pilkit kokoavat lauantaina noin 2000 kalastajaa Ilmoilanselälle Hauhon ja Pälkäneen rajalle. Ennakkoilmoittautuneita on 1600, ja lisäksi mukaan odotetaan muutamaa sataa jälki-ilmoittautunutta.

– Epävarma jää- ja lumitilanne on karsinut osanottajakaartia. Osa jää suosiolla kotiin, kun kelit ovat tällaiset, kilpailun johtaja Juha Pölkki kertoo.

Hauholla piti pilkkiä Suomen mestaruuksista jo viime vuonna. Silloin talvi oli vielä kehnompi, ja jättitapahtuma siirrettiin Viitasaarelle.

Tänä vuonna jäät kestävät pilkkijät. Autojen parkkipaikat siirrettiin varmuuden vuoksi järveltä pelloille, mutta alkuviikon sateet sulattivat nekin.

– Vielä viikonloppuna valtaosa parkkialueiksi varatuista pelloista olisi kantanut, mutta sunnuntain ja maanantain vesisateiden jälkeen ne eivät enää kestä, Pölkki sanoo.

Järjestäjät ryhtyivät viikonloppuna valmistelemaan erikoisjärjestelyitä, jotta parille tuhannelle autolle löydettäisiin parkkipaikat siedettävän etäisyyden päässä Lautsiasta.

Ilmoilanselän kisa-alue ulottuu Laitikkalan edustalla kunnanrajalle saakka. Nelituntinen kisa käynnistyy lauantaiaamuna kello 10, joten se tuntuu Lahdentien liikenteessä aamulla ja iltapäivällä.

 

Vanha Savotta lauantaina ja sunnuntaina 7.3.–8.3. klo 10–17 Rautajärvellä. SM-pilkit lauantaina 7.3 klo 10–14. Hauhon Ilmoilanselällä. Talvisotahiihtojen sarjaan kuuluva Kuhmalahti-hiihto on lumipulan vuoksi peruttu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?