C-tytöt: Voitto Turun Riennosta kohenteli asemia ykkösdivisioonassa

Maltti palkittiin

Vastustajien koko kentän prässi työllisti Pälkäneen pelintekijöitä. Roosa Taipale selvisi kovasta haasteesta kunnialla.

C-tyttöjen ykkösdivisioonaan kevääksi noussut Luja-Lukko kohenteli asemiaan kukistamalla Turun Riennon niukasti kolmella pisteellä. Lauantain toisessa ottelussa sarjan ja kärkijoukkueisiin lukeutuva Tampereen Pyrintö oli selvästi parempi.

Pälkäneen 13–14-vuotiaat koripallotytöt pelasivat Pyrintöä vastaan hyvin tasaväkisen avauspuoliskon. Korien alla käytiin tytöt vastaan naiset -taistelua. Yli 180-senttiset tamperelaiset olivat ylipääsemättömiä esteitä, ja Pyrinnön riveistä löytyi myös hyvin heittäviä laitureita.

Emilia Ingman kuritti Turun Rientoa 20 pisteellä.

Pelillisesti Pälkäne pysyi hyvin mukana, mutta korin alta nostettujen helppojen pisteiden turvin Pyrintö hoiti avauspuoliskon kahdeksan pisteen erolla. Jälkimmäisellä puoliskolla Luja-Lukko hävisi liikaa pelaaja pelaajaa vastaan -tilanteita. Tämä sekoitti pälkäneläispuolustusta, ja Pyrintö pääsi korille sekä syöttämällä että ajamalla.  Heittokaan ei uponnut, ja päätösjakson notkahduksen vuoksi ero repesi 31 pisteeseen.

Lopputulos 65–34 ei kerro koko totuutta, sillä Luja Lukko tarjosi tamperelaisille kelpo haasteen. Elina Wahlgrenin vahvat treenisuoritukset rupeavat hiljalleen siirtymään peleihin, etenkin yksi vastaan yksi tilanteissa ajot olivat vahvoja.

Toisesta ottelusta Turun Rientoa vastaan ei ollut odotettavissa paljon enempää, sillä pälkäneläiset ovat hävinneet kolmen vuoden aikana kaikki kohtaamiset turkulaisia vastaan. Riento aloitti jo totuttuun tapaan aktiivisella koko kentän prässillä ja ja karkasi avausjaksolla seitsemän pisteen johtoon.

Ottelu tasoittui, kun Luja-Lukon puolustuspeli parani ja luottamus omaa hyökkäyspeliä kohtaan koheni. Tauolle mentiin Turun kuuden pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla pälkäneläiset esittelivät kauden komeinta hyökkäyspeliä. Luja-Lukko vei jakson 23–11 ja siirtyi kuuden pisteen johtoon.

Päätösjakso väännettiin tasaisissa merkeissä. Riento hivuttautui lopussa Luja-Lukon kantaan kolmella kolmen pisteen heitolla. Pälkäneläisten hermo piti tiukassa paikassa, ja maltti palkittiin ansaitulla 56–53 voitolla.

Päävastuun Luja-Lukon pisteistä kantoivat pitkät tytöt Emilia Ingman (20), Jaana Järvinen (10) ja Hanna Hirvonen (10). Työn sankareina kunnostautuivat pelintekijät Roosa Taipale, Milla Motin ja Ida Östring. Kolmikko purki kaksi kokonaista ottelua vastustajien koko kentän prässiä.

Viimeisissä otteluissaan 21. maaliskuuta C-tytöt kohtaavat sarjaa tappiotta johtavan Forssan sekä Luja-Lukon tapaan tasaiseen keskikaartiin kuuluvan Uudenkaupungin.

 

Koripallo, C-tytöt, 1. divisioona

Luja-Lukko – Pyrintö 34–65
Luja-Lukko – Turun Riento 56–53

FoBa

8

8

0

644-306

16

Vilpas

8

6

2

503-308

12

Pyrintö

8

6

2

552-350

12

BC Nokia

8

5

3

560-362

10

Korihait

8

5

3

450-345

10

LoKoKo

8

5

3

435-321

10

PäLuLu

8

5

3

427-335

10

TuRi

8

4

4

620-382

8

KaaRo

8

0

8

272-530

0

RaPy

8

0

8

212-529

0

TaNMKY

8

0

8

140-1047

0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?