Mikä kotiseututeko ansaitsee tulla palkituksi?

Ramppi-teatteri valittiin Vuoden kotiseututekona vuonna 2006.

Kotiseudut ovat täynnä hienoja tekoja. Mikä teko osoittaa kotiseuturakkautta? Millaista on hyvin toteutettu kotiseututyö? Kuka ahkeroi ansiokkaasti kotiseutunsa hyväksi?Suomen Kotiseutuliitto etsii paraikaa Vuoden kotiseututekoa. Palkinnon voi saada hanke, henkilö tai vaikka hyvä tapahtumakonsepti. Skaala on laaja.

Hyvät perustelut johtavat pitkälle. Valintaan vaikuttavat erityisesti asukkaiden ja yhteisöjen omatoimisuus, aloitteellisuus sekä uudet toiminta-ajatukset ja hyvät ideat.

Kilpailu on kaikille avoin. Vuoden kotiseututekoa voi ehdottaa verkkolomakkeella, sähköpostitse tai postitse liiton toimistoon 30.4. mennessä. Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati seuloo ehdotuksista kärkiehdokkaat tai tekee suoraan esityksen voittajasta Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan.

Vuoden kotiseututeko julkistetaan elokuussa Espoon Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä. Päivien yhteydessä Suomen Kotiseutuliitto julkistaa myös Vuoden kaupunginosan ja jakaa kotiseututyön ansiomitalit.

 

Ramppi-teatteri palkittujen joukossa

Vuoden kotiseututekoja alettiin palkita vuonna 2005.  Vuonna 2006 palkinto tuli Sydän-Hämeeseen, kun Suomen Kotiseutuliitto palkitsi kangasalalaisen Ramppi-teatterin Vuoden kotiseututeosta.  Tuomaristo totesi Ramppi-teatterin kotiseututyön ohella saattaneen näyttämölle draaman muodossa isänmaan kohtaloita.

Ramppi-teatterin tavoitteena on alusta asti ollut vakiinnuttaa asemansa Pirkanmaan johtavien harrastajanäyttämöiden joukossa. Tämä koskee sekä teatterin taiteellista tasoa että katsojamääriä. Tavoitetta pyritään toteuttamaan muun muassa näyttelijöiden kouluttamisella ja ammattiohjaajien käytöllä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?