Vauvatapaaminen: Pälkäneläisvauvat vuosimallia 2014 maistelivat musiikkia ja vanhemmat kahvia

Rytmi herätti vauvanaurut

Minna Liljedahlin (oikealla) ohjaamassa vauvamuskarissa on kivaa.

Hyppään tanssaan kultani kanssa, laulaa muskariohjaaja Minna Liljedahl, ja vauvat hihkuvat ja pomppivat laulun tahtiin äitien ja isien sylissä.

Muovisista pääsiäismunista askarrellut helistimet rapisevat niiden käsissä, jotka ovat tarpeeksi isoja tarttuakseen esineeseen. Musiikin ja kosketuksen yhdessä synnyttämä rytmi viihdyttää kaikkia, pienimpiäkin.

– Vauvaa kannattaa koputella, naputella tai rapsutella samalla kun lauletaan, ohjaaja neuvoo.

Vauvojen riemu repeää, kun Perhekeskus Pirtin ympäri kiertävä piiri alkaa rapsutella, napsutella ja koputella. Jos perheet pysyvät pälkäneläisinä, tässä kikattaa joukko tulevia luokkatovereita, ehkä myös saman joukkueen tai kerhoryhmän jäseniä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen yhdistys järjesti viime maanantaina perinteisen vauvatapaaminen, jonka päähenkilöitä olivat viime vuonna syntyneet pälkäneläisvauvat. Tavoitteena on tutustuttaa uusia vanhempia toisiinsa ja vahvistaa perheiden verkostoja. Monet paikalle tulleet olivatkin asuneet paikkakunnalla vasta muutaman vuoden.

Yhdistys muisti vauvoja pikku lahjalla, vanhemmille tarjottiin kahvit, ja puheenjohtaja Mia Dahl kertoi MLL:n toiminnasta ja paikallisesta tarjonnasta.

Muskarihetki taisi sentään irrottaa illan makeimmat naurut.

Edvin tuli tuttuun paikkaan

Yhdeksän kuukauden ikäinen Edvin Nummelaei viihtynyt koko vauvatapaamisen aikaa äidin sylissä, vaan halusi päästä lattialle harjoittelemaan vajaa viikko

Edvin Nummela, 9 kuukautta, piti välillä hauskaa omin päin.

sitten oppimaansa kävelytaitoa.

Leluhyllyyn kiipeäminenkin sujui Edviniltä jo kiitettävällä taidolla, jos kohta konttaaminen tuolien ja pöytien alitse kävi kaikkein näppärimmin. Naurullaan hyväntuulinen hymypoika hurmasi kaikki katselijat.

Edvin ei kuitenkaan ehtinyt koko aikaa veikistellä aikuisille, sillä välillä piti vaihtaa kiinnostuneita katseita puolivuotiaan Sonja Malkamäen ja seitsenkuisen Konsta Niemen kanssa. Nuoremmat eivät vielä pyrkineet mukaan Edvinin vauhtiin mutta seurasivat tämän menoa tarkkoina äitien sylistä. Kohta mennään yhdessä ja vauhdilla.

Edvinin äiti Iidamaria Nummela iloitsi siitä, että vauvaperheille tarjotaan mahdollisuuksia yhteiseen ajanviettoon. Alle yksivuotiaatkin nauttivat jo toisten samanikäisten seurasta.

– Käymme sekä MLL:n perhekahvilassa että perhetyön mammakahvilassa. Lapset viihtyvät täällä hyvin: on kuin toiseen kotiin tulisi, kun on tutut lelut ja tuttu ympäristö, hän kertoi.

Edvinin perheeseen kuuluu äidin ja isän lisäksi kaksivuotias isoveli Urho. Viisi vuotta Pälkäneellä asunut Iidamaria Nummela on päässyt tutustumaan toisiin äiteihin ja lapsiin muun muassa juuri MLL:n toiminnan kautta.

– Minusta se on oikein monipuolista. Täällä järjestetään usein kaikenlaista mukavaa, hän kiitteli.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?