Kangasala sai jo nimikkolapasensa

Lapaskilpailun voittanut Kangasala-tumppu.

150-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kangasalan kunta on jo valinnut omat nimikkolapasensa. Kangasalan kuntalapaskilpailun voitti selvä yleisön suosikki, Katri Viitasen suunnittelema Kangasala-tumppu.  Viitasen loihtima lapanen sai yli 180 ääntä eli yli kolmasosan kaikista annetuista vajaasta 520 äänestä.

Voittajalapanen julkistettiin ja suunnittelija Viitanen palkittiin Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä, torstaina 19.3. Kangasalan pääkirjastossa.

Vuoden alkajaisiksi kutimet heiluivat 16 ahkeralla kädentaitajalla, jotka lähettivät ehdotuksensa kuntakintaaksi kaikille avoimessa suunnittelukilpailussa. Raati valitsi yleisöäänestykseen viisi tumppua, jotka ilmentävät paikkakunnan luontoa ja kulttuurihistoriaa.

Voittajalapanen kuvastaa Kangasalan kirkon kiviseinää ja muistuttaa Kangasalan tunnetuimmasta mystisestä tarinasta, verikivestä.

– Olen asunut Kangasalla lähes 50 vuotta ja kirkon kiviseinän kauniit värit ovat aina puhutelleet minua. Verikiven tarina inspiroi luomaan tumput, joissa tuo mystinen tarina ja kiviseinän maanläheiset värit yhdistyvät. Itse asiassa tumppumalli syntyi päässäni jo vuosia sitten, mutta vasta kilpailun ansiosta tumpuista tuli totta, kertoo käsityötaitoja vaalivassa perhepiirissä kasvanut Viitanen.

Tumppukisan järjesti Taitokeskus Kangasala yhteistyössä Kangasalan kunnan ja Kangasalan Sanomien kanssa.

Pajunen kertoo raadin mieltyneen Katri Viitasen Kangasala-tumpussa erityisesti hienoon väriskaalaan, valloittavan kauniiseen suunnitteluun ja napakymppi-aiheeseen. Tumppu on lisäksi tehty sellaisella tekniikalla, että niiden neulominen soveltuu eritasoisille kutojille.

Kilpailun voittaja Kirsi Viitanen (vasemmalla) ja Taito Pirkanmaan toiminnanjohtaja Virpi Pajunen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?