Juhlavuoden anti vielä hämärän peitossa

Aapiskukko juhlii syksyllä 25-vuotista taivaltaan, mutta yrittäjä Mirja Merikarin mukaan vielä on liian aikaista mitä juhlavuosi tuo tullessaan. Merikarille ominaiset nopeat käänteet näkyivät esimerkiksi Subway-ravintolan avaamisessa – hän sanoo, ettei vielä vuosi sitten osannut itsekään aavistaa Aapiskukolla avaavaa ravintolauutuutta.

– Ei sitä koskaan tiedä, yleensä on ollut tyylinä tehdä ensin ja ajatella vasta sitten, hän nauraa.

Neljä vuotta sitten Aapiskukolle palannut Merikari on käynyt ahkerasti läpi firman tiloja: uusittu on niin hotellia, kahvilaa, myymälää kuin mittarikenttääkin. Lisäksi käyttöön on otettu uusi autopesula.

– Jos meinaa liiketoimintaa pyörittää, niin täytyyhän paikat pitää kunnossa, uudistua ja kehittää toimintaa jatkuvasti, hän muistuttaa.

Koska rakennus on suuri ja syksyllä 25-vuotias, laitettavaa Merikarin mukaan riittää. Niinpä ehostuksissa onkin ollut tarpeen miettiä eri projektien tärkeysjärjestystä, hintaa ja mahdollisten hyötyjen määrää jatkossa.

Aapiskukko on haalinut alueelle myös muuta yritystoimintaa vuokraamalla tiloja Kustavin savipajan lisäksi esimerkiksi Acu-Ukkoselle ja Tarjan korjaamolle sekä kesällä Tervapirtin kesämyymälässä avaavalle kranssitarvikkeiden erikoisliikkeelle.

Tontille oli jo suunnitelmissa rakentaa koiraväen käyttöön vuokrahalli esimerkiksi agility-toimintaan, mutta hanke jäi lopulta toteutumatta. Rakennusoikeutta tontilla on vielä yli tuhat neliötä, eli suunnilleen saman verran kuin tähän mennessä on käytettynä.

Merikari uskoo, että reservissä olevat neliöt tulevat vielä jossain vaiheessa tavalla tai toisella käytetyksi – hän miettii sijainnin sopivan esimerkiksi paikkakunnalla vielä toimimattomalle kauppaketjulle. Sen tarkempaa pohdintaa hän ei kuitenkaan sano käyneensä myöskään esimerkiksi alueen pohjavesirajauksiin liittyvästä väännöstä Ely-keskuksen kanssa.

– Jos sitä suree kauheasti, kaikki hauskat hommat jäävät tekemättä.

Noin 30 huoneen hotelli on yksi Aapiskukon kasvojenkohotuksia käyneistä osista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?