Teijo Kuiri: Kesäkalustekauppa alkaa Tuulosessa huhtikuun alussa

Owas avaa toisen myymälän

Teijo Kuirin kesä alkaa jo keskiviikkona, kun uusi Tuulosen Owas-myymälä avaa. Luopioisten kesäkalustekauppa avaa 25. huhtikuuta, kun Regon hallin salibandykausi saadaan ensin päätökseen.

Alkukesän hyytävät vesisateet eivät hyydyttäneet Luopioisten kesäkalustekauppaa viime vuonna. Kolmatta kesää Regon entisessä hallissa toiminut Owas Design lähes kolminkertaisti myyntinsä.

– Asiakkaita tuli matkojen päästä, kun tuttavat olivat ihmetelleet, miten täällä voi olla paremmat valikoimat kuin Helsingin isoissa liikkeissä, Teijo Kuiri kertoo.

Kalusteita Vietnamista maahantuova Kuiri jatkoi myönteisen palautteen innoittamana rohkealla linjalla. Täksi kesäksi mies tilasi entistä laajemmat valikoimat. Lisäksi hän avaa toisen myymälän Tuuloksessa.

210 neliömetrin Owas-myymälä palvelee Tuulosen kauppakeskuksessa keskiviikosta alkaen seitsemänä päivänä viikossa.

– Tuulos on Luopioisten tapaan vilkas kesäpaikkakunta, jossa liikkuu paljon mökkiläisiä. Valtatien taukopaikassa poiketaan muulloinkin kuin loma-aikaan ja viikonloppuisin: kävijöitä on viitisen miljoonaa vuodessa. Osa pistäytyy vain kahville tai tankkaamaan, mutta melkoinen joukko kiertelee myös kauppakeskuksen 45 liikkeessä, Kuiri perustelee isoa satsaustaan.

Hän ei pelkää, että Tuulosen liike syö Luopioisten myyntiä.

– Luopioisissa on enemmän tilaa ja vielä isommat valikoimat. Jos Tuulosesta ei löydy sopivaa kalustoa, voin ohjata asiakkaat Luopioisiin.

Luopioisissa kesäkalustemyymälä valloittaa entiseen tapaan Regon hallin aulan ja yläkerran toimistotilat. Myymälä avaa 25. huhtikuuta, kun talven ajan hallia käyttävä SB Luja saa ensin vietettyä kauden päättäjäiset.

 

Talvi tuotekehityksessä

Teijo Kuiri on saanut runsaasti kiitosta Owas-kesäkalusteiden väri- ja mallivalikoimista. Hän hyödyntää palautetta tuotekehityksessä.

Mies on ideoinut talven ajan uusia malleja ja tilaa säästäviä oivalluksia yhdessä vietnamilaisvalmistajien kanssa. Lisäksi on panostettu laatuun ja toiminnallisuuteen.

Symbioosi palvelee molempia osapuolia.

– Minä olen Vietnamin tehtaille pieni asiakas. Mutta tuotekehitystyön ansiosta olen saanut jalkani oven väliin, ja minun konttini hoituvat isojen tilaajien lomassa.

Kuirin maahantuomia Owas Designin kalusteita myydään Luopioisten ja Tuuloksen lisäksi muun muassa rautakaupoissa eri puolilla maata. Viime kesänä kalusteita tilanneet jälleenmyyjät saavat tämänvuotiset kalusteensa poikkeuksellisen halvalla.

– Dollarin vahvistuminen on syönyt katettani, Kuiri harmittelee.

Venäjän tilanne puolestaan hyydyttää Itä-Suomen isojen rautakauppojen myyntiä.

– Asiakkaita ei liiku entiseen tapaan, ja vähät liikkeellä olevat venäläisturistit eivät osta mitään, koska euro on heille niin kallis.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?