Vanha messukasukka käytössä leijonakirkossa

Vuoden 1961 kirkkoillan avulla kerättiin varoja messukasukkaan.

Pälkäneen sunnuntainen messu on samalla Pälkäneen Lions-klubin 60-vuotisjuhlajumalanpalvelus. Leijonaveljet toimivat 12.4. kello 10 alkavassa messussa saarnaajana, liturgina, Raamatun lukijana ja kolehdin kerääjänä. Saarnan pitää pastori ja tekniikan tohtori Kalle Vaismaa, liturgina toimii klubin puheenjohtaja, rovasti Jari Kemppainen.

Kolehti kerätään 60-vuotisjuhliaan viettävän Lions-klubin avustustoimintaan lasten, nuorten, vanhusten ja väliinputoajien hyväksi. Messun jälkeen on kirkkokahvit seurakuntatalolla.

Kemppainen sonnustautuu jumalanpalveluksessa vanhaan kasukkaan, jonka messukumppani Pälkäneen Lions-klubi lahjoitti seurakunnalle 53 vuotta sitten. Leijonat järjestivät vuonna 1961 kirkkojuhlan, jonka tuotto pääesiintyjänä oli Mauno Kuusisto. Klubilaiset ja koululaiset myivät tilaisuuteen lippuja, joista kertyi tuottoa 27 968 markkaa (nykyrahassa 640 euroa). Messukasukan hinta oli 49 400 markkaa, joten ladyt lahjoittivat lisäksi 18 000 markkaa.

Pari vuotta myöhemmin klubi keräsi varoja rippialbojen hankkimiseksi. Listakeräys tuotti 423,61 markkaa (885 euroa). Kirkkojuhlasta, jonka puhujana toimi Voitto Viro, kertyi 715,51 markkaa (1500 euroa).

Keväällä klubi viimeistelee Pyhän Mikaelin kirkon asehuoneen kattoa. Rauniokirkon kattotalkoot alkoivat jo viime vuonna. Leijonat hoitavat myös Vanhaa hautausmaata: klubilaiset haravoivat puiston ja kadunvarren jokakeväisenä ympäristöpäivänä.

Kirkkoherra Jari Kemppainen käyttää sunnuntain messussa Pälkäneen Lions-klubin vuonna 1962 seurakunnalle lahjoittamaa messukasukkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?