Anna Tapion koulu: Entiset oppilaat kokosivat bändin

Veikeä kevätkonsertti

– Haluan korjata kylällä liikkuneen huhun. Konsertin tuotto ei mene opettajien syrjäytymisen ehkäisemiseen vaan nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen, Jari Saarman nauratti yleisöä Anna Tapion koulun kevätkonsertissa.

Aprillipäivänä Aitoon Honkalassa pidetty konsertti oli osa Anna Tapion koulun 75-vuotisjuhlavuotta. Konsertissa esiintyi koulun entisiä ja nykyisiä oppilaita sekä henkilökuntaa.

Koulun tapahtumia järjestävä ja konsertin juontanut Jari Saarman odotti paikalle enemmän yleisöä ja pohti pilke silmäkulmassa, mahdettiinko konserttia luulla aprillipilaksi.

Illan tuotto meni Anna Tapion koulun kerhotoimintaan. Koulun jälkeen olevia kerhoja on joka lähtöön liikunnasta Japanikerhoon. Osaa kerhoista vetävät opettajat ja osaa oppilaat.

Seitsemäsluokkalainen Eveliina Virtanen käy Anna Tapion koulussa kotoaan Luopioisista, mutta on silti osallistunut koulun jälkeen bändi- ja kitarakerhoon. Hän soitti konsertissa kanteletta.

– On ollut tosi hieno konsertti. En tiennyt, että jotkut opettajat ovat niin hyviä laulamaan, Virtanen kehui.

Musiikinopettaja Päivi Marko on iloinen oppilas- ja opettajakunnan monipuolisesta osaamisesta ja oppilaiden innosta esiintyä. Hän iloitsee joka kerta, kun kuulee oppilaiden esiintyvän.

– Tämän takia tätä työtä tekee, Marko sanoi.

Ilta huipentui Hatanpään lukiolaisten esittämiin kotimaisiin ja kansainvälisiin hitteihin. Ida Partala, Jenna Lahtinen ja Nea Marjamäki ovat Anna Tapion koulun entisiä oppilaita. Heidän kanssaan lavalle kiipesivät Maria Haila ja Alex Saarman.

Eläväinen ja nauravainen viisikko kokoontui yhteen vain Anna Tapion koulun kevätkonserttia varten. Koululla saatu esiintymiskokemus näkyi ammattimaisessa otteessa, jolla he hoitivat muutamat kappaleiden aikana sattuneet kommellukset.

 

Klaudia Leppäaho lauloi upeasti Juha Tapion Meillä on aikaa -kappaleen. Musiikinopettaja Päivi Marko säesti pianolla.

Yksi kommentti

 1. Tappion Anna

  En ikäväkseni päässyt tähän kevätkonserttiin. Mutta onneksi pääsin Anna Tapion koulun kevätjuhlaan. En nimittäin olisi koskaan uskonut pelkkien selitysten perusteella miten onnettomia aikuiset ihmiset ovat puhuessaan näissä tilaisuuksissa. Oppilaiden esiintyminen oli reipasta ja ilmeisesti nuoruuden tuomalla itsevarmuudella osasivat myös käyttää nykytekniikkaa.

  Luultavasti oppilaat olivat harjoitelleet juhlia ja esiintyivät luontevasti ison yleisön edessä. Samaa ei voi sanoa ensimmäisestä miespuhujasta joka tuli lavalle mumisemaan paperista puhetta itselleen. Niin taisi jännittää talousjargoniaan, ettei ymmärtänyt mikrofonin toimintaperiaatetta. Se asetetaan suun eteen ja siihen puhutaan. Lukuunottamatta eturiviä, kukaan talossa ei kuullut tuota talousluvuista ja poliittisista päätöksistä tuotettua laiskaa pakkopuhetta. Ja se taisi olla ainoastaan hyvä juttu. Mutta ensi kerralla jätettäköön tämä tervehdys pois ja säästetään kuluissa se 15 minuuttia.

  Toinen esiintyjä, joka edusti koulun terävintä rehtoriutta, ei ymmärtänyt ottaa opiksi tuosta jonkin sortin puheenjohtajan muminasta. Vaan pelkoa kaihtamatta piti puheen itselleen ja ainoastaan lähimmille ystävilleen eturivissä. Muut näkivät suun liikkuvan ja pään heiluvan. Siitäkö tässä koulussa on kyse?

  Eläkkeellekkin joku laitettiin, siitä yleisö kuuli viimeiset 2 lausetta eläköityvältä itseltään. Kun joku ymmärsi antaa aikuiselle mikrofonin…

  Mutta nuorille täysi tunnustus hienosti hoidetuista esiintymisistä ja ääneen suoritetuista puheista. Ensi vuonna koulusta esiintymislavalle pakotetut / haluavat aikuiset voisivat osallistua samoihin harjoituksiin ja opetella miten yleisön edessä esiinnytään. Sehän olisi hienoa esimerkkiä oppilaille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?