Pälkäne tuottaa ja palvelee: Aitoon elokuisten jättimessujen valmistelut etenevät

Kuukausi aikaa ilmoittautua edullisemmalla hinnalla

Suuri Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely järjestetään Aitoossa elokuun lopussa.

Vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä oli 130 näytteilleasettajaa. Messut levittäytyvät Honkalan ylä-ja alalavoille, ulkoalueille ja pihatelttoihin.

Ensimmäiset muutamat kymmenet yritykset, yhdistykset ja kylät ovat varanneet paikkansa elokuun lopussa Aitoossa järjestettäviltä jättimessuilta. Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely täyttää Honkalan ylä- ja alalavat, ulkoalueet ja pihateltat 29.–30. elokuuta.

Mukaan odotetaan 170 näytteilleasettajaa. Edellisillä messuilla kuusi vuotta sitten mukana oli 130 yritystä, yhdistystä ja kylää.

– Monille on liiankin itsestään selvää, että he ovat mukana näyttelyssä. Vasta kun asia on tullut puheeksi, he ovat havahtuneet, että ilmoittautuminen pitää tosiaan hoitaa itse. Kenellekään ei varata automaattisesti osastoa, Luopioisten yrittäjien toiminnanjohtaja Seppo Kääriäinen sanoo.

Ilmoittautumiskuponki löytyy nettiosoitteesta shl.fi/palkane-tuottaa-ja-palvelee. Paperiversioita on saatavissa Pälkäneen kunnantalolta ja Luopioisten kuntainfosta Pytingistä.

Ilmoittautuminen onnistuu edullisempaan hintaan toukokuun loppuun saakka. Yritykset saavat 29.5. mennessä varatut osastonsa sadalla eurolla ja yhdistykset 50 eurolla. Hinta on sama kuin edellisessä näyttelyssä kuusi vuotta sitten.

Ilmoittautumisvaiheessa ei tarvitse vielä tietää, haluaako osaston sisälle, ulos vai telttaan. Myös mahdollisesta ohjelmasta ehtii ilmoittaa lähempänä näyttelyä.

– Tärkeintä on, että näytteilleasettaja ja sen yhteyshenkilö ovat ajoissa listoilla mukana, näyttelysihteeri Pia Rämö sanoo.

 

Tuhansia kävijöitä

Yhdistysten toiminta tuli vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä tutuksi esitteiden, videoiden ja näytösten avulla.

Pälkäne tuottaa ja palvelee  -näyttelyn järjestävät Pälkäneen kunta, Pälkäneen yrittäjät ry, Luopioisten yrittäjät ry, MTK-Pälkäne ja MTK-Luopioinen.

Anna Tapion koulu on ottanut messut huomioon suunnitellessaan tämänvuotista TET-jaksoa. Yritykset voivat varata oppilaita vaikkapa päivystämään messuosastoillensa.

– Jos oppilaat ovat sen lisäksi vaikkapa yhden päivän ennen messuja yrityksessä, he pääsevät näkemään arkea ja jopa jalostamaan sitä messuosastoksi, Seppo Kääriäinen sanoo.

Kuuden vuoden takaisen Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttelyn avasi ministeri Mari Kiviniemi. Kävijöitä oli tuhansia, ja heistä monet kiersivät osastoja molempina päivinä, koska yhdessä päivässä ei kaikkea ehtinyt nähdä ja kokea.

Yleisö pääsee edelliskertojen tapaan maksutta näyttelyyn, joka kokoaa yhteen pälkäneläisen yritys- ja yhdistysosaamisen. Näyttelyn käsiohjelma jaetaan tapahtuman alla Sydän-Hämeen Lehden välissä.

Tapahtuman sivut löytyvät sekä MeNyt -palvelusta että facebookista. Lisätietoa voi kysellä messusihteeri Pia Rämöltä osoitteesta ramo.pia@gmail.com.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?