Laskettelukausi päättyi Sappeessa

Sappeen rinteet suljettiin sunnuntaina tämän kauden osalta. Viimeisenä viikonloppuna oli auki vielä yli puolet Sappeen 12 rinteestä.

Kauden kävijämäärä kasvoi viime kaudesta, mutta ennätysvuosista jäätiin jonkin verran.

– Nyt on sattunut peräkkäin kaksi kehnoa talvea. Tänä vuonna tilanne näytti lupaavalta helmikuun puoliväliin saakka. Alkukauden menetykset saatiin kirittyä kiinni eteläisen Suomen hiihtolomiin mennessä. Mutta sitten alkoi pitkään jatkunut sateinen ja synkkä jakso, joka vei kävijämassat rinteistä, toimitusjohtaja Jouko Poukkanen ynnää kautta.

Kehnoista keleistä huolimatta rinteet pystyttiin pitämään erinomaisessa kunnossa. Niinpä aktiiviharrastajat pääsivät nauttimaan huippuoloista ilman hissijonoja. Satunnaiset kävijät sen sijaan vaihtoivat keväisempiin harrastuksiin, kun lumet sulivat kaupungeista.

Hiihtolomaviikkojen lisäksi kauniit kevätviikonloput ovat hiihtokeskukselle tärkeää sesonkia. Tänä vuonna kirkkaat kevätpäivät jäivät vähiin ja sesonki tavallista laihemmaksi.

Eteläisen Suomen hiihtokeskuksissa on havaittu, että taloustaantuma voi tuoda niihin lisää kävijöitä: väki lähtee kaukomatkojen ja pohjoisen reissujen sijaan lähirinteisiin. Tänä vuonna kehnojen kelien säikyttämät harrastajat varasivat kuitenkin ajoissa Lapin reissuja lomaviikoikseen.

Keväällä ja kesällä Sappeeseen tuovat väkeä yritystilaisuudet, mökkimajoitus ja Bike park.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?