Mikrotytöt: Pälkäne eteni aluelopputurnauksen finaaliin

Voitettu hopea

Sini Hirvonen palkittiin Luja-Lukon tsempparina aluefinaalissa.

Pälkäneen nuorimmat 7–10-vuotiaat koripallotytöt aloittivat sarjataipaleensa syksyllä. Syyskierroksen aikana joukkue saalisti vain pari voittoa ja jäi sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi.

Kohentuneet taidot ja itseluottamus näkyivät kevään aikana tuloksissa. Joukkue hävisi ainoastaan Forssan Koripojille, Uudenkaupungin Korihaille ja raumalaiselle Kaaron Roimalle. Sarjataulukossa neljänneksi nousseet pälkäneläiset selvisivät kauden päätteeksi mikrotyttöjen kakkosdivisioonan lopputurnaukseen.

Neljän kärkijoukkueen finaalit alkoivat välierillä. Sarjanelonen Pälkäne kohtasi kevätkierrosta hallinneen ja lopputurnausta Forssassa emännöineen FoKoPo:n. Toisessa välierässä loppuottelupaikasta kamppailivat KaaRo ja Korihait.

Luja-Lukko yllätti finaalien ennakkosuosikki Forssan iloisella ja aktiivisella pelillä. Vastustajalle tuli kiire, eivätkä heikosta asemasta lähteneet heittoyritykset uponneet.

Pallonkäsittelytaidoissa edellä olleet pälkäneläiset pääsivät ajamaan korille ja nostamaan helppoja pisteitä. Onnistumiset ruokkivat uskallusta ja peli-ilo tarttui tytöstä toiseen. Välierän päätteeksi Pertti Puh -maskotti lensi korkealle ilmaan, sillä Luja-Lukko eteni loppuotteluun lukemin 50–32.

Raumalaiset olivat tuoneet finaalipeleihin pelaajien äidin kokoisia vahvistuksia. Korin alla maalivahtina pelanneet raumalaisjätit estivät pälkäneläishyökkäykset, keräsivät levypallot ja pussittivat hyvällä prosentilla.

Pitkän päivän päätteeksi pelatun finaalin vastustajaksi selviytyi kevätkierroksen kakkoseksi pelannut KaaRo. Raumalaiset tiedettiin jo sarjapelien perusteella isokokoisiksi. Mutta finaaleissa koettiin silti yllätys: vanhemmasta ikäluokasta oli tuotu mukaan pari pelaajien äidin kokoista tyttöä.

Korin alle asettunut raumalaisjätti esti pälkäneläisten heitot ja keräsi helpolla levypallot. Tuomari puuttui sääntöjen vastaiseen pelitapaan, sillä nuorten sarjoissa kuuluisi pelata miesvartiointia. Raumalaiset keskittyivät selailemaan liiton sivuja ja etsimään perusteita pelitavalleen.

Korille parkkeerannut raumalaismaalivahti pilasi pälkäneläisten syöttöpelin ja ajoi tavoittelemaan nopeita läpiajoja. Heitto ei kuitenkaan uponnut aamuottelun tapaan, ja omista paikoistaan lähes sataprosenttisesti pussittanut vastustaja karkasi jo avausneljänneksellä selvään johtoon. Lisävaikeuksia Luja-Lukolle koitui siitä, että Rauman jättien puolustus täytti pelaajien virhetilejä.

Pelaajia kehittävästä joukkuepelistä päästiin nauttimaan vasta viime jaksoilla, kun erivärissä paidoissaan kenttää hallinneet raumalaisvahvistukset olivat vaihdossa. Tasaväkisessä ja sääntöjen mukaisessa pelissä Pälkäne pärjäsi hyvin, mutta KaaRo vei mikrotyttöjen aluemestaruuden selvästi 64–37.

Hienon kauden ja upean lopputurnauksen päätteeksi ei saatu ansaittua huipennusta, mutta finaalipelit olivat silti hieno kokemus. Pälkäneen nuoresta joukkueesta löytyi uusia pelaajia, jotka pystyivät kovassa paikassa ottamaan vastuuta ja pelaamaan rohkeaa peliä.

 

Mikrotytöt, 2. div. aluelopputurnaus

Välierä:
Luja-Lukko – FoKoPo 50–32

Finaali:
Luja-Lukko – KaaRo 37–64

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?