47 oli Kangasalan kirjoitetuin numero

Kangasalalainen Hanna Laine (sd) arvioi 1781 äänen saaliinsa ”ihan hyväksi”.

– Toivoin hieman nousua edellisvaaleista, mutta sitä ei tullut, hän tuumaa.

Luottamuksen osoitus oli kuitenkin oman kotikunnan äänisaalis: Laineen numero 47 ruksattiin äänestyslippuihin Kangasalan äänestyspaikoissa useammin kuin mikään muu. Laine keräsi Kangasalta vajaa 850 ääntä.

Varsinaisen vaalikampanjoinnin hän aloitti tämän vuoden puolella. Töistä Laine jättäytyi pois kiireisimmäksi ajaksi eli kolmeksi viime viikoksi, jolloin hän kiersi eri puolilla Pirkanmaata.

– Päätimme tällä kertaa satsata kiertämiseen ja tienvarsimainoksiin. Laitoimme vähemmän mainoksia lehtiin, mikä ehkä sitten vaikutti tulokseen.

Tukiryhmän aktiiviseen ydinporukkaan, joka oli mukana kampanjan suunnittelussa ja käytännön töissä esimerkiksi mainosten jakajana, kuului Laineella toistakymmentä henkilöä.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja ja ”eskarintäti” on lomalla vielä tämän viikon.

– Sitten jatketaan kunnan asioiden hoitamista ja työtä esiopetuksen parissa. Ihan hyvillä mielin palaan töihin.

Valtakunnallisen vaalituloksen seurausten uumoilu on vielä tässä kohdin vaikeaa, mutta pikainen analyysi syntyy helposti.

– Uudistusta haluttiin, ja niin tapahtuikin: kokeneita edustajia, kuten Kimmo Sasi ja Hanna Tainio, putosi. Oman puolueen tulos kokonaisuudessaan harmittaa – meillä oli hyvä ohjelma ja olisi ollut tärkeää päästä kakkoseksi, jolloin hallitusneuvotteluissa olisi ollut paremmat mahdollisuudet.

Hanna Laine oli vahvin kotikunnassaan Kangasalla, mutta myös Tampereelta irtosi mukavasti ääniä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?