Jätehuolto: Luopioisten, Aitoon ja Rautajärven keskusta-asukkaiden hankittava omat jäteastiat

Kuusi jätepistettä poistuu keväällä

Luopioisten suunnan aluekeräyspisteet täyttyvät, kun lämpimän sään houkuttelemat kesäasukkaat saapuvat. Edellisvuosien ylitäyttöongelmasta pitäisi päästä, kun vilkkaiden mökkiseutujen astioita aletaan tyhjentää myös lauantaisin.

Luopioisista poistuu kevään aikana viisi aluejätepistettä ja Aitoosta yksi. Niitä käyttävien taajama-asukkaiden on hankittava omat jäteastiat tai sovittava naapuruston kanssa kimppa-astiasta.

Kirkonkylän ja Aitoon keskustan asukkaiden lisäksi myös osa rautajärveläisistä on saanut Pirkanmaan Jätehuollolta kirjeen, jossa kehotetaan hankkimaan omat jäteastiat toukokuun alkuun mennessä.

Lakkautettavat kuusi aluejätepistettä poistuvat käytöstä toukokuun lopussa.

– Aitoon Siwalle ja Luopioisten Seuratalolle jää edelleen paperin-, metallin- ja lasinkeräysastiat. Sekajäteastiat niistä kuitenkin poistuu, aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta kertoo.

Kiinteistökohtaisiin jäteastioihin siirrytään tiheästi asutuissa keskustoissa. Haja-asutusalueiden asukkaat ja rantojen kesäasukkaat jäävät edelleen aluejätepisteiden käyttäjiksi.

– Kaikkia asiakkaita, joita oman jäteastian hankkiminen koskee, on lähestytty kirjeellä. Muiden ei tarvitse tehdä muutoksia, jos eivät niin halua, Haapala sanoo.

 

Viikonlopputyhjennykset alkavat toukokuussa

Vanhan Luopioisten kunnan alueella on lähes 40 aluejätepistettä. Nyt poistuvat kuusi pistettä kuuluvat vähän käytettyihin.

Maanteiden varsien jätepisteet täyttyvät nopeasti pitkinä viikonloppuina ja loma-aikaan, kun mökkiläiset saapuvat rannoille.

Sappeentien risteyksen ja Holjan jätepisteet ovat usein pursuneet loma-aikaan yli äyräiden. Myös Puutikkalan ja Rautajärven suunnalla on ongelmapisteitä.

– Tilanteen pitäisi helpottaa, sillä viikosta 18 alkaen vilkkaat jätepisteet tyhjennetään kolmesti viikossa: maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin. Viikonlopputyhjennyksen pitäisi auttaa ylitäyttymiseen, sillä valtaosa mökkiläisten jätteestä kertyy parin päivän aikana, Tero Haapala kertoo.

Osan mökkiläisistä on opeteltava käyttämään uusia jätepisteitä, kun Aitoon Siwan ja Luopioisten Seuratalon jäteastiat poistuvat.

Luopioisiin jää edelleen reilut 30 jätepistettä. Kirkonkylällä mökkiläisiä palvelee esimerkiksi Talasniemen parkkipaikalla oleva Rimpuntien jätepiste. Aitoossa jätepisteet ovat Lemmittyläntien molemmissa päissä. Kaikki jätepisteet löytyvät Pirkanmaan Jätehuollon nettisivuilta.

 

Luopioisista poistuvat aluejätepisteet

1. Riihitie 2
2. Seuratie 1
3. Rantakuja 1
4. Kokinperäntie 13
5. Rihankuja 7

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?