Tilaajien kesken arvotaan klassikkotuoli

Sydän-Hämeen Lehden kesäkisassa tilaajien kesken arvotaan jälleen klassinen Adirondack -aurinkotuoli.

Puisen ja kokoontaitettavan tuolin suunnitteli Thomas Lee, joka vietti reilut 110 vuotta sitten kesiään Adirondack -vuorilla Yhdysvaltojen Westportissa. Kesällä 1903 Lee toimitti metsästyskaverilleen tuolin piirrokset ja pyysi taitavaa puuseppää tekemään perheelle muutaman tuolin.

Piirrokset jäivät ystävälle, joka haki patentin ja tehtaili tuoleja parikymmentä vuotta. Malli jäi elämään Adirondack-tuolina.

Vajaat sata vuotta myöhemmin tuoli rantautui Pälkäneen kautta Suomeen. Pälkäneveden rannalta kansainvälistä kauppaa pyörittävä Olli Pöllänen oli asustanut Kanadassa 16 vuotta ja ihastunut siellä ajattomaan lepotuoliin. Hän alkoi markkinoida tuolia Suomessa, ja nykyisin sitä myydään myös Ruotsissa ja Norjassa.

Lepotuoli tunnetaan leveistä kädensijoistaan, joilla pysyvät kesäjuomat ja -lukemiset. Oksattomasta männystä tai jättiläistuijasta valmistettua tuolia myydään tavallisesti valkoisena. Klassikkotuoli on maalattu kestävällä ja helposti uusittavalla Tikkurilan ulkomaalilla.

Lähes 400 euron arvoinen Adirondack-tuoli arvotaan heinäkuussa kaikkien tilaajien kesken. Lisätietoa palkintotuolista löytyy Can Am Trade Oy:n nettisivuilta osoitteesta www.canamtrade.fi.

Pälkäneläisen Olli Pölläsen yritys Can Am Trade on tuonut klassisen Adirondack -tuolin suomalaiseen kesään. Sydän-Hämeen Lehden tilaajien kesken arvotaan heinäkuussa ajaton, klassinen aurinkotuoli.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?