Varastonsa tyhjentävä ammattikoulu lupaa hyötytavaraa sopuhintaan

– Vuosien varrella ylimääräistä romua on kertynyt kaikki paikat täyteen. Yleensä vanha kama vain tuupataan tuonne varastoon, opettaja Perttu Palonen tuumaa.

Niinpä ammattioppilaitoksen Kangasalan toimipisteellä päätettiin tarttua toimeen ja tyhjentää varastot. ”Rompetoriksi” nimetyssä tapahtumassa tiistaina 28. huhtikuuta pannaan myyntiin sekä tyystin hyvää että jo hieman vanhentunutta tavaraa niin rakennus-, leipomo-, elektroniikka, sähkö- kuin hotelli- ja ravintola-alankin kalustosta.

– Nykyisin meillä on esimerkiksi pyritty keskittymään yhteensopivuuksien vuoksi yhteen merkkiin ja muut merkit on tarkoituksena myydä pois, Palonen sanoo.

Uudehkojen mutta ”vääränmerkkisten” koneiden vastapainona toista ääripäätä edustavat muutamat rikkinäiset koneet, jotka ovat yhä korjauskelpoisia mutta jääneet syystä tai toisesta laittamatta kuntoon.

Palonen listaa myyntitelttoihin päätyvän muun muassa akkukonepaketteja, porakoneita, kattiloita, astioita, sisustusvalaisimia, vanhoja toimivia pc-tietokoneita näyttöineen ja jopa legendaarisia Commodore-64-tietokoneita. Lisäksi kaupan on rakennusalan opiskelijoiden harjoitustöitä, kuten roskakatoksia, leikkimökkejä ja ulkogrillejä. Rakennusmateriaaleista kauppoja ei sentään hierota.

Myyntituotto päätyy Tampereen seudun ammattiopiston eli Tredun kassaan. Suurta bisnestä ei ammattikoululla olisi tosin muutenkaan tehty.

– Emme aio kantaa tavaroita enää takaisin, joten hinnat ovat sen mukaiset, Palonen lupaa.

Kahvio on tapahtumapäivänä avoinna, ja Hervannan yksikön lihatuotteiden valmistuksen opiskelijat tuovat paikalle omatekoista makkaraa, jota voi halutessaan paistaa itse. Opetusravintola Eveliina on poikkeuksellisesti auki kello 11–16.

Lisäksi Käymäläseura Huussi Ry antaa omalla osastollaan ilmaista neuvontaa haja-asutusalueen jätevesiasioista ja kuivakäymälöihin liittyvistä asioista.

Ammattikoululla järjestetään samaan aikaan avointen ovien päivä.

– Joitakin oppilaita ja opettajia on tavaroita myymässä, mutta muut ovat hommissa. Koulun tiloihin ja työntekoon saa tulla tutustumaan samalla kertaa.

Hulinat järjestetään ammattikoululla kello 10–17.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?